Strøm Bedrift Markedsplass

Andre spørsmål og svar

Abonnement og priser

Beholder jeg Data Rollover når jeg endrer abonnement?

Ja, når du bytter til et større abonnement får du alltid med deg oppspart Data Rollover videre, med mindre du bytter til et abonnement med Fri data, som ikke har Data Rollover inkludert.

Bytter du til et mindre abonnement, for eksempel fra 5 GB til 1 GB, får du med deg oppspart datamengde opptil samme størrelse som det nye abonnementet. I eksempelet hvor du bytter fra 5 GB til 1 GB beholder du altså inntil 1 GB.

Disse ferielandene må du være oppmerksom på

Mobilbruk i EU og EØS er inkludert i våre mobilabonnement, og man derfor kan ringe, sende meldinger og surfe helt bekymringsløst når man er i disse landene. Det er allikevel en del land som mange tenker er en del av EU/EØS, men som faktisk ikke er det, og hvor man må betale ekstra for å benytte seg av abonnementet sitt. 

Vi har her listet opp de landene som oftest forveksles for å være en del av EU/EØS.

Monaco - Monaco ligger ikke i EU, selv om det er omgitt av EU-landet Frankrike. Ofte bor man for eksempel i Nice, der man har mobilbruk inkludert i abonnementet sitt, og reiser inn i Monaco der mobilbruken koster ganske mye penger. I Monaco kan det med andre ord være lurt å bruke mest mulig WiFi, og holde ringing og SMS til et minimum. 

Tyrkia - Ikke bare er ikke Tyrkia medlem av EU, det ligger også i en prissone med ganske høye priser. Ganske uvant for et så populært ferieland, men sånn er det altså. Om du skal feriere i Tyrkia bør du gjøre deg kjent med hvilke mobilpriser det er som gjelder, og kanskje ta noen forhåndsregler så ikke mobilregningen din blir altfor høy. 

Andorra - Fyrstedømmet Andorra ligger midt mellom Spania og Frankrike, og det er da naturlig å tenke at også dette er et EU-land, men den gang ei. 

San Marino - San Marino ligger fullstendig omsluttet av Italia. Det er derfor lett å komme i skade for å tro at EU-priser gjelder også her, men den gang ei. Her er særlig mobilsurfing ganske kostbart, så pass på! 

Færøyene - Færøyene er en del av kongeriket Danmark, så da burde de vel ha EU-priser de også? Dessverre. Skal du reise til vakre Færøyene bør du være oppmerksom på at mobilbruk ikke er inkludert. Ta bilder av de unike naturopplevelsene, men vent med å laste opp bildene til Facebook og Instagram til du er tilbake på WiFi på hotellet ditt. 

Kypros - Kypros har en gresk del og en tyrkisk del. På den greske delen av øyen gjelder EU/EØS-priser, mens på den tyrkiske delen gjelder samme priser som i Tyrkia. Vær også oppmerksom på dette dersom du oppholder deg i nærheten av den tyrkiske delen av øyen - det kan hende mobilen din slår over på et Tyrkisk nett, og at du dermed også blir belastet for tyrkiske priser. 

Får jeg noen fordeler om jeg har strøm fra Fjordkraft?

Fjordkraft Mobil er for alle, som vil si at alle får den samme, gode prisen på abonnementene våre, uavhengig av hvem du bruker som strømleverandør. Man får altså ingen prisfordel ved å ha strøm fra Fjordkraft. 

Fordelen ved å ha både strøm fra Fjordkraft og mobilabonnement fra Fjordkraft Mobil er at du kan følge med på både dataforbruk på mobilen din, og strømforbruket i boligen din, i samme app. Dette kan du gjøre i Fjordkraft-appen, slik at du har full kontroll over forbruket ditt. 

Det er også det samme kundeserviceteamet som håndterer henvendelser for både strøm og mobil, så du får hjelp av det samme fantastiske kundesenteret, enten du har spørsmål om mobil eller strøm!

Har dere bedriftsabonnement?

Nei, vi tilbyr ikke bedritfsabonnement. Fjordkraft Mobil selger kun mobilabonnement til privatpersoner, til privat bruk. 

Har dere egne abonnement for de som er medlem av for eksempel LO?

Vi har et eget utvalg av mobilabonnement for deg som er har en medlemsavtale på strøm fra Fjordkraft eller TrøndelagKraft. Du kan velge blant alle våre ordinære abonnement, i tillegg til disse unike abonnementene for medlemmer:

Disse abonnementene er tilgjengelig for de som har strømavtale gjennom blant annet LOfavør, BOB, TOBB, Agrol og Visma.

Har dere noen kampanjer og tilbud for nye eller eksisterende kunder?

Vi kjører kampanjer innimellom for både nye og eksisterende kunder! Du kan alltids finne informasjon om eventuelle kampanjer ved å sjekke forsiden vår, eller kontakte kundeservice

Hva er inkludert i abonnementet?

Her har du en oversikt over hva abonnementene våre inkluderer:

  • Fri bruk i EU/EØS
  • Data Rollover
  • Full Telia-dekning
  • Fri tale, SMS og MMS

Med unntak av noen av abonnementene med Fri data inkluderer også alle abonnement fri fart!

Hva er ikke inkludert i abonnementet?

Selv om abonnementene våre inkluderer det meste du trenger, er det noen ting som ikke er inkludert:

  • Bruk utenfor EU/EØS
  • Anrop og SMS fra Norge til utenlandske nummer
  • Samtaler til spesialnummer, som nummeropplysning
  • Kjøp av innholdstjenester

Her finner du en oversikt over prisene på tjenestene nevnt over:

https://www.fjordkraft.no/mobilabonnement/mobilpriser/ 

Hva koster det å bruke telefonen i utlandet?

I EU/EØS kan du bruke telefonen som at du er hjemme i Norge, dette inkluderer Sveits og Storbrittania. Det betyr at du kan bruke av den månedlige datamengden din, ringe og sende SMS/MMS uten at det koster deg noe ekstra.

Med Fri data-abonnement kan du bruke inntil 45 GB mobildata kostnadsfritt i EU/EØS per måned, deretter betaler du 2 øre per MB (20,- kroner per GB). Du får påfyll med nye 45 GB ved månedskiftet.

Utenfor EU/EØS er det egne priser som gjelder, sjekk gjerne ut prislisten vår.

Hva koster det å ringe eller sende SMS til utlandet?

Å ringe fra Norge til utenlandske telefonnummer koster ekstra, men det er gratis å ringe til norske nummer fra Norge uansett hvor den du ringer til befinner seg. Det kan koste ekstra for dem å motta samtalen, men du betaler aldri for å ringe norske nummer fra Norge.

Om du ringer til et nummer med en annen landskode enn +47, for eksempel +46 som er den svenske landskoden, betaler du ekstra når du ringer fra Norge.

Det er faktisk gratis om du ringer fra et EU- eller EØS-land, til andre EU/EØS-land. Er du i Sverige for eksempel kan du ringe både svenske, tyske og norske nummer helt gratis.

Ringer du til land utenfor EU/EØS koster det alltid ekstra. Det koster for eksempel ekstra å ringe et amerikansk telefonnummer, uansett om du befinner deg i Norge, Sverige eller USA.

Hva koster det å ringe spesialnummer?

Det koster ekstra å ringe spesialnummer som for eksempel 1881 og andre 4-sifrede telefonnummer.

Eksempler på nummer det koster ekstra å ringe til er:

  • Nummeropplysning som 1881 og Gule Sider
  • Nummer som starter på 820 eller 829. Dette er vanligvis nummer som tilbyr rådgivning eller donasjoner

Disse spesialnumrene derimot kan du ringe gratis:

  • 800-nummer
  • 810-nummer
  • 815-nummer
  • 85-nummer
  • 3-sifrede nummer (inkludert nødnumrene 110, 112 og 113)
  • 5-sifrede nummer
Hvilke abonnement har dere?

Vi har 2 forskjellige typer mobilabonnement. Den første typen er abonnement med fast datamengde, disse abonnementene inkluderer bruk i EU/EØS, Storbrittania og Sveits, og Data Rollover. Du kan velge mellom følgende abonnement:

  • 1 GB 
  • 5 GB 
  • 10 GB 

Vi har også Fri data-abonnement, hvor prisen avgjøres av hvilken hastighet du ønsker på abonnementet. Disse abonnementene inkluderer også fri bruk i EU/EØS, Storbrittania og Sveits, med unntak av datamengden som er begrenset til 45 GB per måned i EU/EØS/Storbrittania/Sveits.Du kan velge mellom følgende abonnement:

  • Fri data Normal, med 20 Mbit/s hastighet
  • Fri data Rask, med 250 Mbit/s hastighet
  • Fri data Ekstra Rask, med ubegrenset hastighet

Hastigheten på Fri data-abonnement reduseres til 3 mbit/s etter du har brukt 100 GB i inneværende måned. Hastigheten skrus opp igjen 1. dag i neste måned, du kan eventuelt kjøpe Data Reload for å få 100 nye GB til avtalt hastighet.

Alle abonnementene våre inkluderer fri tale, SMS og MMS, og er helt uten bindingstid.

Hvordan endrer jeg abonnementet mitt?

Du kan enkelt endre abonnementet ditt ved å logge inn på Min side.

Når du er logget inn velger du "Endre data", og finner det abonnementet du vil bytte til.

Når du endrer til et abonnement med mer data inkludert vil endringen skje med det samme, og mellomlegget mellom gammel og ny pakke vil komme som et tillegg på neste måneds faktura.
Endrer du til et abonnement med mindre data inkludert vil endringen gjelde fra og med neste måned.

Hvordan kan noen kontakte kundeservice på mine vegne?

Dersom du ønsker at en annen person skal ha mulighet til å kontakte kundeservice på dine vegne, eller du skal hjelpe et familiemedlem med sin bestilling eller andre ting på kundeforholdet, trenger vi en fullmakt.

Denne fullmakten vil vi lagre på ditt kundeforhold, slik at den du har gitt fullmakt til, alltid får hjelp når de kontakter oss.  

Vi har et eget fullmaktskjema du kan fylle ut og sende til oss på epost eller via posten:

  • Epostadresse: kundeservice@fjordkraftmobil.no
  • Postadresse: Postboks 3507 Fyllingsdalen, 5845 Bergen

Last ned fullmaktsskjema

Hvorfor skal jeg velge Fjordkraft Mobil?

Det er mange gode grunner til å velge Fjordkraft Mobil!
Her har du noen av de beste:

  • Full Telia-dekning! Dette inkluderer selvfølgelig 5G-dekning.
  • Ingen overforbruk - Er du tom for data strupes hastigheten, og du betaler ikke noe ekstra for å bruke mer mobildata.
  • Topp Kundeservice - Vårt kundesenter har vunnet flere utmerkelser
  • Lave priser - Vi har svært konkurransedyktige priser på alle våre abonnement.
  • Fri fart - Alle våre abonnement, med unntak av noen av de med Fri data, har fri fart inkludert, slik at du får maksimal tilgjengelig fart i Telia-nettet.
  • Enkel administrasjon av abonnementene dine på Min side og i Fjordkraft-appen.
  • Data Rollover - Den datamengden du ikke bruker opp tar du med deg til neste måned (gjelder ikke Fri data).
  • Fri bruk i EU/EØS, i tillegg til Storbritannia og Sveits.
  • Ingen bindingstid på noen av båre abonnement
  • Fornøydgaranti - Er du ikke fornøyd etter 30 dager, gir vi deg månedsbeløpet tilbake. Prøv oss og bedøm selv!
Jeg vil si opp nummeret mitt

Om du skal bytte til en annen leverandør vil abonnementet ditt hos Fjordkraft Mobil avsluttes automatisk, samme dag som du starter opp hos dem. Du trenger ikke si opp abonnementet hos oss i tillegg. Vær obs på at du betaler for hele den siste måneden du er kunde for oss, selv om du bytter operatør midt i måneden. For å unngå å betale dobbelt til Fjordkraft Mobil og ny operatør er det derfor lurt å bytte operatør i slutten av måneden.

Du får normalt ingen nye fakturaer etter du har byttet til en annen leverandør, med mindre du har kjøpt noe ekstra, som datapakker, som du ikke har blitt fakturert for før du bytter leverandør.

Hvis du har et telefonnummer du ikke lenger skal bruke kan vi slette, også kjent som terminere, telefonnummeret for deg. Da mister du tilgang til telefonnummeret, og vil ikke kunne ta det i bruk igjen i fremtiden.
 
Hvis du vil terminere telefonnummeret må du sende oss en e-post til kundeservice@fjordkraftmobil.no. Vi trenger en skriftlig bekreftelse før vi sier opp telefonnummeret. E-posten må sendes fra den e-postadressen som er registrert som kontaktinformasjon på kundeforholdet ditt.

Om du skal terminere nummeret på vegne av noen andre trenger vi en skriftlig fullmakt, eventuelt en skifteattest om vedkommende har gått bort, sammen med oppsigelsen som du sender til oss på e-post.

Jeg vil utføre et eierskifte

Hvis du allerede har mobilabonnement hos oss kan du utføre et eierskifte ved å fylle ut eierskifteskjemaet vårt. Du finner eierskifteskjemaet på Min side.
Slik kan du enkelt overføre eierskapet av et mobilnummer til noen andre, for eksempel fra deg selv til ektefelle, samboer eller barna. 

Om du ikke er kunde ennå, og nummeret eies av noen andre, for eksempel arbeidsgiver eller et familiemedlem, må du utføre et eierskifte før nummeret kan overføres til Fjordkraft Mobil. Du legger inn en bestilling som normalt, så hjelper vi deg videre med eierskifteprosessen.

Like etter bestillingen din er registrert vil du automatisk få tilsendt en SMS med eierskifteskjema som må fylles ut og aksepteres av begge parter før bestillingen kan fullføres.

Lenke til eierskifteskjema finner du under.

www.fjordkraft.no/mobilabonnement/eierskifte-skjema/

Viktig å vite om eierskifte - Å signere et eierskiftedokument for en annen part, som er uvitende om eller uenig i endringen, kan ansees som dokumentforfalskning og få rettslige følger.

Den nye eieren blir nå ny betaler av fakturaen og administrator av nummeret.
Man kan ikke ta nummeret tilbake igjen uten samtykke fra den nye eieren.

Den nye eieren må være over 18 år og må være bosatt i Norge.

Hva er forskjellen på juridisk eier og bruker?

Juridisk eier:
Eieren av et nummer, også kjent som den juridiske eieren, er den personen som eier og administrerer kundeforholdet hos Fjordkraft Mobil. Den som er juridisk eier kan også være bruker av et mobilabonnement hos Fjordkraft Mobil, men det er ikke uvanlig at juridisk eier har sitt eget telefonnummer hos en annen operatør, for eksempel fordi arbeidsgiver dekker deres mobilabonnement. 

 

Det er juridisk eier som har det formelle ansvaret for abonnementet. Dette inkluderer økonomiske forpliktelser som betaling av fakturaer og administrasjon av abonnementet via Min Side. Eieren har full kontroll over abonnementet og kan gjøre endringer som å bestille nytt SIM-kort, endre abonnementstype, og sperre nummeret.

Bruker:
Brukeren av et mobilabonnement er den personen som bruker mobiltelefontjenestene som er knyttet til abonnementet. Dette er vanligvis den personen som har tilgang til mobiltelefonen og bruker den til å ringe, sende tekstmeldinger og surfer på mobilnettet. 

Brukeren av et mobilabonnement kan være den samme personen som den juridiske eieren av abonnementet, eller det kan være en annen person som har fått tilgang til abonnementet gjennom ulike ordninger, for eksempel et familiemedlem som deler abonnementet, eller en ansatt i en bedrift som bruker et abonnement som er registrert på bedriftens navn.

Kan jeg fryse abonnementet mitt?

Det er dessverre ikke mulig å fryse abonnementet sitt fra Fjordkraft Mobil. Om du i en lengre periode ikke har behov for abonnementet ditt anbefaler vi å nedgradere til vårt minste abonnement, for å redusere kostnadene dine i perioden du ikke bruker abonnementet.

Ta gjerne kontakt med kundeservice for å få hjelp til å endre abonnementet ditt, eller gjøre det selv på Min side

Kan man bestille abonnement før man har blitt 18 år?

Nei, man må ha fylt 18 år før man kan bestille mobilabonnement selv. Om man ikke har blitt 18 år ennå må abonnementet bestilles og administreres av en person over 18 år, for eksempel en forelder eller foretatt. 

Man kan være oppført som brukeren av telefonabonnementet selv om man ikke har fylt 18 år, men man kan ikke eie det selv. 

Priser via satellitt

Dekningen på skip og fly leveres gjennom satellitt, og ikke av vanlige basestasjoner. Når dekningen leveres av satellitt gjelder det egne priser for samtaler, meldinger og databruk. Man vil få tilsendt en SMS med prisinformasjon om man kobler seg til en satellitt. Denne meldingen sendes i det man kobler på et nettverk tilknyttet noe annet enn Telia Norge. 

Priser for de forskjellige satellittene finner du på:
https://www.fjordkraft.no/mobilabonnement/mobilpriser/

Når man bruker mobildata på satellittnett går dette utenfor den inkluderte datamengden din. Selv om man ikke bruker telefonen aktivt mens man er koblet til satellitt vil telefonen hele tiden bruke mobildata, som igjen vil generere ekstra kostnader. Hvis man ikke vil bruke mobildata på satellitt, bør man skru på flymodus eller skru av dataroaming. 

Selger dere kontantkort?

Nei, vi tilbyr ikke kontantkort. Alle våre abonnement inkluderer en fastsatt mengde med mobildata, eller Fri data-abonnement med ulike hastigheter, i motsetning til kontantkort hvor man må fylle på kortet på forhånd for å kunne ringe, sende SMS/MMS og bruke mobildata.

Sperre for å ringe til spesialnummer

På Min side kan du sperre for muligheten til å ringe spesialnummer som koster ekstra. Sperren er gratis å aktivere, og kan forhindre uventede kostnader!

Spesialnummer refererer til 8-sifrede nummer som starter med 820 eller 829. Dette er telefonnummer som det koster ekstra å ringe til.

Sperrer på abonnementet

Vi tilbyr et utvalg av valgfrie sperrer. Disse sperrene er helt gratis, og du som kunde kan skru dem av og på når som helst via Min Side. Sperrene kan også aktiveres eller deaktiveres av Kundeservice.

Sperrene vi tilbyr å administrere på Min side per dags dato er:

  • Sperre for kjøp av innholdstjenester
  • Sperre for kjøp av ekstra datapakke
  • Sperre for teletorg-underholdning (820/829 xx xxx - nummer)
  • Sperre for utgående samtaler fra utlandet, unntatt hjem til Norge
  • Sperre SIM-kortet om du har mistet eller blitt frastjålet SIM-kortet


Det er andre ting som kan sperres, som ikke er mulig å administrere på Min side per dags dato. Disse sperrene må du kontakte kundeservice for å få hjelp til å aktivere eller deaktivere:

  • Sperre for alle innkommende og utgående samtaler, i både innland og utland 
    • Det er ikke mulig å kun sperre for at spesifikt utenlandske nummer kan ringe til deg
  • Sperre for utgående samtaler til utenlandske nummer
  • Sperre for all bruk av mobildata
  • Sperre for mobildata i når man roamer, altså når man er i utlandet

App og Min side

Har dere en app?

Ja, vi har en egen app som heter Fjordkraft, som er tilgjengelig for både mobil- og strømkunder. Om du både har et mobilabonnement fra Fjordkraft Mobil og er strømkunde hos Fjordkraft kan du se både mobilabonnementet og strømforbruket ditt i appen. 

Om du er både strømkunde og mobilkunde hos Fjordkraft kan du invitere andre personer, for eksempel den som bruker et mobilabonnement som du eier og adminstrerer, slik at de også kan logge seg inn i appen og se det samme som deg.

Du kan også logge inn i appen om du bare er mobilkunde, slik at du kan følge med på forbruket ditt, se hvor mye data du har igjen, og enkelt gå videre til Min side hvor du kan blant annet finne fakturaene dine, og adminstrere abonnementene dine. 

 

Appen kan lastes ned på App Store for iPhone, og på Google Play for Android-telefoner.

Hva kan jeg gjøre i appen?

I Fjordkraft-appen får du full kontroll og oversikt over dataforbruket ditt – til enhver tid.

Her kan du:

  • Sjekke forbruket ditt
  • Se Data Rollover
  • Få oversikt over alle abonnement du administrerer
  • Se nedtelling til du får påfyll av mobildata
  • Enkel overgang til Min side hvor du kan administrere abonnementet

Per nå er det kun juridisk eier av mobilabonnementet som kan logge inn i appen, men snart vil man kunne invitere gjestebrukere til å logge inn også.

Dersom du også har strøm fra oss, får du i tillegg full oversikt over tjenestene tilhørende strømavtalen din.

Hvordan endrer jeg passordet til Min side?

For å endre passordet ditt til Min side må du gå til innloggingen til Min side, og trykke på "Opprett bruker / Glemt passord" på innloggingssiden, og skrive inn telefonnummeret du skal logge inn med.

Du velger se om du vil få engangspassordet tilsendt på SMS eller e-post.

Når du har mottatt engangspassordet kan du logge deg inn ved å fylle inn dette, sammen med et nytt passord som du bestemmer selv.

Du kan også ta kontakt med kundeservice for å få hjelp til å lage nytt passord til Min Side.

Hvordan logger jeg inn i appen?

Du kan logge deg inn i appen på to forskjellige måter:

  • Logge inn med Vipps: Du vil få en forespørsel om å åpne Vipps. Her trykker du på "Åpne". Når du er inne i Vipps kan du velge om innloggingen skal bli husket, slik at du slipper å logge inn på nytt senere. Når du har bekreftet valget ditt får du beskjed om å gå tilbake i Fjordkraft-appen. Nå er du innlogget. 
  • Logge inn med SMS-kode: Skriv inn telefonnummeret og fødselsdatoen din. Husk at du må oppgi åtte siffer for fødselsdato (dd.mm.åååå). Trykk deretter på "Få SMS-kode". Skriv inn koden du mottar på SMS og logg inn.

Om du ikke klarer å logge inn i appen bør du ta kontakt med kundeservice, så de kan sjekke om du har riktig telefonnummer registrert blant annet.

Om du er strømkunde i tillegg kan du invitere andre personer, for eksempel den som bruker et mobilabonnement som du eier og adminstrerer, slik at de også kan logge seg inn i appen og se det samme som deg.

Det er kun mobilkunder som er juridisk eier som kan logge inn i Fjordkraft-appen per dags dato, i tillegg til de som er strømkunde hos Fjordkraft også, eller har blitt invitert som gjestebruker. 

Hvordan logger jeg inn på Min side?

Du logger inn på Min side ved å skrive inn mobilnummeret ditt, og et passord du har bestemt selv.

Om du ikke er Fjordkraft Mobil-kunde selv, men administrerer abonnementet til noen andre, må du logge inn med telefonnummeret som du administrerer.

Jeg får ikke tilsendt engangskode, og klarer ikke å logge inn på Min side

Om du ikke klarer å logge inn på Min side bør du ta kontakt med kundesenteret vårt for å få hjelp til å logge deg inn.

Jeg har glemt passordet til Min side

Om du har glemt passordet ditt kan du få tilsendt et engangspassord på SMS eller e-post, slik at du kan lage et nytt passord.

Bestilling og portering

Hvordan bestiller jeg mobilabonnement?

Du kan enkelt bestille abonnement fra Fjordkraft Mobil ved å følge disse stegene:

  1. Gå til forsiden av nettsiden vår, her finner du alle mobilabonnementene våre og kan velge hvilket du vil bestille: Bestill mobilabonnement.
  2. Velg det abonnementet som passer best for deg, enten det er et abonnement med fast datamengde eller Fri data.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre bestillingen.

Vær obs på at det gjennomføres en kredittsjekk ved bestilling av et nytt mobilabonnement. Dette er en standard prosedyre for å sikre at kundene har økonomisk evne til å betale for tjenestene. Kredittsjekken utføres automatisk under bestillingsprosessen, og du vil får beskjed om det oppstår noen problemer med kredittsjekken.

Dersom du skal bestille et abonnement for noen andre, men være juridisk eier, fyller du ut navn, telefonnummer og fødselsdato på brukeren i bestillingsløypen. Du blir da likevel stående som juridisk eier og har det juridiske ansvaret for abonnementet. 

Hvordan bestiller jeg helt nytt nummer?

Når du bestiller abonnement på nettsidene våre kan du velge om du vil overføre et eksisterende nummer, eller bestille et nytt. Velg at du ønsker et nytt nummer, så får du automatisk tildelt et tilfeldig nummer når bestillingen er gjennomført.

Det nye nummeret er klart til bruk så snart du mottar SIM-kortet ditt.

Å bestille et nytt nummer koster 99,- kroner, i tillegg til det abonnementet du velger koster.

Hvorfor har bestillingen min feilet?

Det kan være flere grunner til at bestillingen din har feilet. De vanligste årsakene er:

1. Nummeret er registrert på et annet navn eller en bedrift hos nåværende operatør.

Hvis nummeret eies av noen andre, for eksempel arbeidsgiver eller et familiemedlem, kan du utføre et eierskifte ved å fylle ut eierskifteskjemaet vårt.
Slik kan du enkelt overføre eierskapet av telefonnummeret over til deg.

Lenke du eierskifteskjema får du automatisk tilsendt på SMS om du har lagt inn en bestilling på et nummer som eies av noen andre, men du finner også eierskifteskjema på lenken under.

Når du har fylt ut eierskifteskjemaet får du og nåværende eier av nummeret tilsendt en SMS med informasjon om eierskiftet, som begge parter må svare "Ja" på.

Forventet behandlingstid av eierskifte er 1 til 3 virkedager. Vi behandler kun eierskifte når det er bekreftet av begge parter.

Om dere ikke kan svare på SMS kan dere bekrefte ved å sende oss en epost til eierskifte@fjordkraftmobil.no.

2. Nummeret ditt er sagt opp hos tidligere operatør.

Det er ikke mulig å overføre et nummer som har blitt avsluttet hos tidligere operatør. Nummeret må derfor gjenåpnes før vi kan overføre det til oss.
Dette gjør du ved å kontakte operatøren nummeret ble avsluttet hos, og be dem gjenåpne det. 
 
Etter at telefonnummeret ditt har blitt gjenåpnet må du gi beskjed til oss, slik at vi kan sende bestilling din på nytt.

Jeg vil angre på bestillingen min

Om du angrer på en bestilling hjelper vi deg gjerne å avbestille. Ta kontakt med kundesenteret vårt, så hjelper vi deg med dette.

Hvis det er mindre enn 3 timer til du skal bytte SIM-kortet ditt anbefaler vi at du chatter med eller ringer til oss, så vi rekker å kansellere bestillingen i tide.

Kan dere hurtigportere meg til Fjordkraft Mobil?

Om du ønsker å bli kunde hos Fjordkraft Mobil så raskt som mulig kan vi hjelpe deg med å hurtigportere til oss.
En hurtigportering innebærer at man bytter fra en operatør til en annen i løpet av kort tid, ofte i løpet av samme dag som man registrerer bestillingen.

Avhengig av hvilken operatør du kommer fra kan vi stort sett overføre deg til Fjordkraft Mobil i løpet av dagen, i verste fall i løpet av neste virkedag, men dette avhenger av at du har et SIM-kort fra oss tilgjengelig, eller at du har en telefon som støtter eSIM, og at du kontakter kundeservice i åpningstiden mellom 09:00 og 16:00. 
En vanlig portering, hvor du bytter fra en leverandør til en annen, skjer normalt 8 virkedager etter du har bestilt abonnementet, med mindre du har avtalt noe annet under bestilling.

Du må ta kontakt med kundeservice for å få hjelp til å ordne en hurtigportering. Ta med informasjon om du skal ha et fysisk SIM-kort eller eSIM, hvilken operatør du skal bytte fra, og telefonnummeret ditt, så hjelper kollegaene mine på kundesenteret deg så langt det lar seg gjøre!

Det er best om du chatter med oss, eller ringer til 55 52 67 00, i åpningstiden vår. Om du tar kontakt via kontaktskjema så må du være obs på at det kan være noe behandlingstid, så det går ofte raskere om du ringer eller chatter med oss så snart vi er åpen.

Kan jeg beholde nummeret mitt når jeg bytter til Fjordkraft Mobil?

Ja, du kan beholde nummeret ditt når du bytter Fjordkraft Mobil. Når du bestiller abonnement får du valget mellom å opprette helt nytt nummer, eller beholde nummeret du har hos annen operatør. Her velger du å beholde nummeret.
 
Vi overfører da nummeret ditt til oss, og avslutter abonnementet hos tidligere operatør automatisk.

Kan jeg bestille abonnement for andre?

Du kan bestille abonnement på vegne av andre, men du trenger en fullmakt for å bekrefte at du kan utføre en slik bestilling på vegne av den andre personen. 

Om du skal bestille abonnement til noen andre som du selv skal administrere og betale for, for eksempel barna dine, er det ikke nødvendig med en fullmakt. Da bestiller du bare abonnementet i ditt eget navn, og legger til barnets navn som bruker av abonnementet. 

Du kan også bestille abonnement som andre voksne personer skal bruke, men som du skal være eier for og administrere. 

Kan jeg endre dato for aktivering?

Hvis du vil endre porteringstidspunktet ditt kan vi endre dato og tidspunktet du porterer til Fjordkraft Mobil, så lenge du tar kontakt med kundeservice i god tid før du skal bytte SIM-kortet. Du kan endre aktiveringsdag til en tidligere dato om du har fått SIM-kortet og vil bli kunde så raskt som mulig, eventuelt utsette det om du trenger litt mer tid før du bytter til Fjordkraft Mobil. 

Du kan velge hvilken som helst dag som du vil bli kunde, så lenge det er en vanlig arbeidsdag, altså ikke en lørdag eller søndag, eller andre helligdager.


Avhengig av hvilken operatør du kommer fra kan vi stort sett overføre deg til Fjordkraft Mobil i løpet av dagen, i verste fall i løpet av neste virkedag. Dette avhenger av at du har et SIM-kort fra oss tilgjengelig, eller at du har en telefon som støtter eSIM.

Hvis det er mindre enn 3 timer til du skal bytte SIM-kortet ditt anbefaler vi at du chatter med oss, eller ringer oss på 55 52 67 00, så vi rekker å endre på bestillingen i tide.

Kan jeg velge hvilket nummer jeg får når jeg bestiller nytt nummer?

Nei, når du bestiller et nytt nummer tildeles det automatisk et telefonnummer. Det er ikke mulig å velge hvilket nummer du får fra Fjordkraft Mobil.

Om det er et spesifikt nummer du ønsker å bestille, som ikke er i bruk fra før av, er det andre leverandører som tilbyr å bestille såkalte "gullnummer". Dette koster ekstra, men du kan bestille det fra en annen leverandør, og deretter overføre nummeret til Fjordkraft Mobil.

Må jeg si opp mitt gamle abonnement når jeg bytter til eller fra Fjordkraft Mobil?

Når du bytter fra en mobiloperatør til en annen trenger du ikke å si opp det gamle abonnementet ditt. Dette ordner den nye operatøren din for deg. Dette gjelder både når du bytter til eller fra Fjordkraft Mobil.

Om du bestiller et helt nytt nummer derimot vil det gamle abonnementet fortsette å løpe, siden det er knyttet til et annet telefonnummer.

Når blir abonnementet mitt aktivert?

Etter du har bestilt et abonnement vil du få en SMS med tidspunktet du skal bytte SIM-kort.
SMS-en sender vi så snart SIM-kortet ditt har blitt sendt, dette skjer normalt innen 1 virkedag fra bestilling.
Aktivering av abonnementet, også kalt portering, skjer normalt 8 virkedager etter du har bestilt abonnementet, med mindre du har avtalt noe annet under bestillingen.

Om du har bestilt et nytt nummer er SIM-kortet klart til bruk så snart du har fått det.

Kan jeg kjøpe mobiltelefon fra dere?

Vi selger ikke mobiler per dags dato, men på Fjordkraft Markedsplass finner du et stort utvalg brukte telefoner som selges av samarbeidspartnerne våre! Du kan kjøpe brukte telefoner fra blant annet Apple og Samsung, i tillegg til mobildeksler, skjermbeskyttere og annet tilbehør til telefonen.

Om du vil kjøpe en mobiltelefon anbefaler vi å besøke Markedsplassen vår.

https://markedsplass.fjordkraft.no/

Data og dekning

Har dere 3G-dekning?

Det eldre 3G-nettet har blitt faset ut, for å kunne gi bedre dekning og mobilkapasitet til både 4G og 5G.

Om du har en telefon eller annet utstyr som har vært koblet til 3G-dekning tidiligere vil ikke dette lenger fungere, med mindre det også kan kobles til 2G, 4G eller 5G-nettet. 

Det er planlagt å slukke 2G-nettet også, dette skal etter planen skje i løpet av 2025. Frekvensene som i dag blir brukt til 2G vil bli brukt til det oppgraderte 4G-nettet og det nye 5G-nettet. Utstyr som i dag utelukkende bruker 2G, må derfor oppgraderes til utstyr med 4G- eller 5G-muligheter innen 2025.  

Hva er det mest populære abonnementet til Fjordkraft Mobil?

Vårt mest populære mobilabonnement er abonnementet med 1 GB data. Det inkluderer fri tale/SMS/MMS, Data Rollover og en månedlige datamengde på 1 GB, som passer fint for de som bruker lite eller ingen mobildata. 

Hva er mobildekning?

Mobildekning refererer til tilgjengeligheten av mobilnettverket som tillater kommunikasjon via mobile enheter, som mobiltelefoner og nettbrett. Mobilnettverk består av en infrastruktur av basestasjoner og annet utstyr som gjør det mulig for brukere å koble seg til nettverket og utføre samtaler, sende tekstmeldinger, surfe på internett og bruke andre mobile tjenester.

Mobildekning kan også defineres som:

«Den geografiske sender-rekkevidde et mobiltelefoninett har internt i et land eller et område»

Mobildekning måles vanligvis basert på signalstyrke og pålitelighet. Et område med god mobildekning har sterke signaler som gir stabil kommunikasjon, mens dårlig dekning kan føre til tap av samtaler, treg internettforbindelse eller manglende tilgjengelighet av tjenester.

Mobildekning avhenger av flere faktorer, inkludert geografiske forhold, topografi, bygninger, antallet basestasjoner i området, og teknologien som brukes av mobilnettverket. Teknologier som 2G, 3G, 4G og 5G representerer forskjellige generasjoner av mobilnettverk, der hver generasjon tilbyr forbedringer i hastighet, kapasitet og ytelse. For eksempel gir 5G-nettverk høyere datahastigheter og lavere forsinkelse sammenlignet med tidligere generasjoner.

Basestasjoner - En basestasjon er en radiosender som fungerer som bindeledd mellom mobiltelefoner og telefonsentralen. Det er disse basestasjonene, og antall sendere/mottakere som hver enkelt basestasjon har, som avgjør hvor god dekningen i et område er. 

Hva påvirker dekningen?

Mobildekningen på en mobiltelefon påvirkes av flere faktorer. Her er noen viktige faktorer som kan påvirke kvaliteten og styrken på mobilsignalet:

  • Hvor man befinner seg - Hvor man befinner seg i forhold til basestasjonen, og om man er inne eller ute, kan påvirke dekningen. 
    • Ting og steder som kan påvirke dekningen:  
      • Tykke vegger
      • Glass/metall/betong
      • Tuneller
      • Kjellere
  • Antennen i telefonen - Forskjellige mobiltelefoner har forskjellige antenner, og noen mobiler har bedre antenner enn andre. To tilsynelatende telefoner av samme modell kan ha forskjellige antenner fra forskjellige leverandører, dermed kan man også oppleve små variasjoner i dekningen her.

    Kvaliteten på antennen i mobiltelefonen kan påvirke hvor godt den kan motta signaler. Noen ganger kan bruk av deksler eller andre tilbehør også påvirke hvor god dekning man får.

  • Applikasjoner - Jo flere applikasjoner man har installert på telefonen, desto mer bruker appene nettverket på såkalte bakgrunnsoppgaver. Appene blir liggende og oppdatere seg i bakgrunnen på mobiltelefonen selv om man ikke aktivt bruker dem. 
  • Programvaren - Dekningen kan variere ut fra hvilken versjon av operativsystemet som er installert på telefonen. Er det en gammel versjon kan det hende at den nyeste versjonen har bedre dekning, men det kan også skje at en eldre versjon hadde bedre dekning enn den nye.
Hva påvirker hastigheten jeg får?

Det er flere ting som kan påvirke hastigheten du får:

  • Hvilken type dekning du har (2G, 3G, 4G eller 5G)
  • Om du befinner deg innendørs eller utendørs
  • Avstand til nærmeste basestasjon
  • Hvor mange som bruker mobilnettet samtidig der du befinner deg
  • Vær, topografi eller vegetasjon. Regnvær og vegetasjon, som for eksempel tett skog, kan for eksempel redusere dekningen
  • Tykke vegger (mur, betong, med mer)
  • Andre trådløse signaler og enheter kan forstyrre signalet
  • Hva slags telefon du har, og hvilke teknologier som USB-modemer og antenner telefonen din har

Hvis du opplever at hastigheten er tregere enn forventet kan du forsøke å utbedre noen av punktene over. Er du innendørs kan du bevege deg utendørs for eksempel.

Hva skjer når jeg er tom for data?

Når du har brukt opp all din inkluderte data så vil hastigheten blir skrudd ned til 64Kb/s. Vi sender deg en SMS når datamengden din er brukt opp.
Du vil ikke bli fakturert for videre bruk, men kan kjøpe en ekstra datapakke, eller endre til et større abonnement, om du vil ha mer data. 
Hvis du vil ha påfyll av data kan du gjøre på Min side.

Om du har abonnement med Fri data reduseres hastigheten til 3 Mbit/s, ikke 64 KB/s, når du har brukt 100 GB i måneden.

Hvem eier Fjordkraft

Elmera Group ASA er et norsk selskap som leverer strøm og relaterte tjenester til forbrukere, bedrifter og engrosmarkedet. Selskapet tilbyr også tjenester innen fakturering, rating og teknologi knyttet til strøm.

Elmera Group er morselskapet til flere norske, svenske og finske selskaper, inkludert Fjordkraft og Gudbrandsdal Energi.

Hvilken hastighet får jeg med abonnementene deres?

Alle våre abonnement, med unntak av noen av de med Fri Data, har fri fart inkludert! Det vil si at du får den raskeste hastigheten tilgjengelig der du befinner deg.

Med et Fri data-abonnement får følgende hastighet inkludert:

  • Fri Data Normal - 20 Mbit/s
  • Fri Data Rask - 250 Mbit/s
  • Fri Data Ekstra Rask - Fri fart!

Vær obs på at hastigheten reduseres til 3 Mbit/s ut måneden om du har brukt 100 GB i inneværende periode, om du har Fri Data. Hastigheten skrus opp igjen ved månedsskifte, eller om du kjøper Data Reload for 349,-.

Hvor mye data bruker man på å strømme video og musikk?

Strømming av videoer er den aktiviteten som generelt sett krever mest mobildata. Nøyaktig hvor mye data hver enkelt app bruker, avhenger av først og fremst av videokvaliteten på det du ser, og hvor lenge du ser på.

Her er noen eksempel på hvor mye data det bruker å se på videoer eller filmer og serier hos Netflix og Youtube:

  • Youtube-video i laveste kvalitet (480p) - Cirka 0,24 GB per time
  • Youtube-video i middels kvalitet (1080p) - Cirka 1,65 GB per time
  • Youtube-video i høy kvalitet (4K) - Cirka 2,7 GB per time
  • Film eller serie på Netflix i laveste oppløsning - Cirka 0,3 GB per time
  • Film eller serie på Netflix med middels oppløsning - Cirka 0,7 GB per time
  • Film eller serie på Netflix i høy oppløsning - Cirka 1 GB per time

Så mye mobildata bruker diverse sosiale medier:

  • TikTok - 0,84 GB i timen

  • Instagram - 0,72 GB i timen

  • X (tidligere Twitter) - 0,36 GB i timen

  • Snapchat - 0,16 GB i timen

  • Facebook - 0,1 GB i timen

Så mye data bruker man ved å strømme musikk fra Spotify:

  • Laveste kvalitet: 10,8 MB i timen

  • Normal kvalitet: 43,2 MB i timen

  • Høy kvalitet: 72 MB i timen

  • Veldig høy kvalitet: 144 MB i timen

Hvor mye mobildata har jeg brukt?

På Min side kan du følge med på forbruket ditt, og se hvor mye data du har igjen denne måneden.

Hvordan kan jeg finne ut hva som bruker mest mobildata?

Du kan se hvilke apper som bruker mest data, via telefonen din sine innstillinger. Her er hvordan du gjør det:

For Android:

  1. Gå til Innstillinger.
  2. Velg Nettverk og Internett eller 
    Tilkoblinger (kan variere avhengig av enhet).
  3. Trykk på Dataforbruk.
  4. Her vil du se en oversikt over hvilke apper som bruker mest data.

For iPhone:

  1. Gå til Innstillinger.
  2. Velg Mobilnett.
  3. Rull ned til delen Mobildata.
    Her vil du se en liste over apper og hvor mye data de har brukt.
Jeg er tom for data, og trenger mer mobildata

Hvis du trenger mer mobildata i abonnementet ditt kan du enten kjøpe en datapakke som varer i 30 dager eller endre til et større abonnement.

Dersom du kun trenger litt mer data denne måneden, anbefaler vi en datapakke, men om du trenger mer data fast fremover er det mer lønnsomt å velge et større abonnement. Du kan velge mellom datapakker på 1 GB, 3 GB eller 5 GB. Disse datapakkene fungerer både i Norge og i EU/EØS. Det er egne datapakker for bruk utenfor EU/EØS.

Du kan endre abonnement eller bestille datapakke inne på Min Side, det er enkelt og fort gjort å gjøre! 

Jeg har Fri data og har brukt 100 GB denne måneden

Når du har Fri data-abonnement blir hastigheten din redusert til 3 Mbit/s, når du har brukt 100 GB i inneværende måned.

Hastigheten skrus opp igjen automatisk ved månedsskiftet, men du kan også kjøpe Data Reload til 349,- for å få 100 nye GB til avtalt hastighet.

Du kan kjøpe Data Reload på Min side, eller ved å sende kodeord Reload til 1989

Jeg har Fri data og har brukt 45 GB i EU/EØS

Med Fri data kan du bruke inntil 45 GB kostnadsfritt hver måned i EU/EØS, deretter betaler du 2 øre per MB. Dette tilsvarer 20,- kroner per GB.

Du får 45 nye GB ved månedsskiftet, men så snart du har nådd den månedlige grensen må du betale for hver MB du fortsetter å bruke.

Jeg vil kjøpe datapakke til utlandet, utenfor EU/EØS

Dersom du skal reise utenfor EU/EØS, Storbritannia og Sveits, og planlegger å bruke mobildata, kan det lønne seg å kjøpe en datapakke. Da kan du logge deg inn på Min side og bestille data som du kan bruke på reisen. Datapakkene har en varighet på 7 dager fra du kjøper dem.

Enten du kjøper datapakke eller ikke anbefaler vi å bruke WiFi når det er mulig når du er utenfor EU/EØS, siden du betaler mye mer per GB med mobildata enn det du gjør hjemme i Norge.

Du får også en SMS når du kobler deg til det utenlandske nettet, som du kan svare på for å kjøpe datapakker.
 
Om du ikke bestiller mobildata kan du fortsatt surfe, men da gjelder egne utlandspriser. Prisene for hvert enkelt land finner du i vår oversikt over mobilpriser.

https://www.fjordkraft.no/mobilabonnement/mobilpriser/

Hva koster det om jeg ikke kjøper en datapakke? - For at du ikke skal få en uforventet høy regning, har vi satt en makspris på en liten mengde data per døgn - før du må kjøpe datapakker for å kunne surfe videre.

Hva maksgrensen er avhenger av hvilket land du er i, dette varsler vi deg om på SMS når du kobler deg opp til det lokale mobilnettet.
Du kan også se prisen per MB og maksgrensen per dag i listen under.

www.fjordkraft.no/mobilabonnement/globalassets/dokumenter/datapakker-utland2.pdf

Her er noen eksempler på hva det koster å bruke mobildata uten å ha kjøpt datapakke utenfor EU/EØS:

  • USA - Maks 99,- kroner per dag, inntil 200 MB
    • Kjøper du en datapakke får du enten 1 GB til 169,-, eller 3 GB til 299,-
  • Færøyene - Maks 99,- kroner per dag, inntil 200 MB
    • Kjøper du en datapakke får du enten 1 GB til 199,-, eller 3 GB til 399,-
  • Albania - Maks 99,- kroner per dag, inntil 100 MB
    • Kjøper du en datapakke får du enten 500 MB til 249,-, eller 1 GB til 399,-
Kan jeg dele data fra et abonnement til et annet?

Du kan dele data fra din mobiltelefon til andre enheter i nærheten ved å lage en WiFi-sone fra din mobil . Dette kan aktivere under "Innstillinger" og "Delt internett" på telefonen din.

Vi tilbyr ikke familiedeling, også kalt databøtte, som er muligheten til å flytte data fra et abonnement til et annet.  Den inkluderte datapakken i abonnementet ditt, og oppstart Data Rollover, er knyttet til ditt abonnement, og kan ikke overføres til et annet abonnement. 

Kan jeg kjøpe datapakker?

Du kan kjøpe datapakker på 1, 3 eller 5 GB, som kan brukes både i Norge og i resten av EU/EØS. Dette inkluderer også Sveits og Storbritannia.

Datapakkene kjøper du på Min side, eller ved å svare på SMS-en vi sender deg når du er tom for data. 

Vi har også datapakker til land utenfor EU/EØS, men har egne priser, og varer i 7 dager, ikke 30 dager.

Kan jeg kjøpe datapakker frem i tid?

Nei, alle datapakker, både for bruk utenfor EU/EØS og innad i Norge og EU/EØS, gjelder fra du kjøper dem. Datapakkene for bruk i Norge og EU/EØS gjelder i 30 dager fra du kjøper dem, og datapakker for land utenfor Norge og EU/EØS gjelder i 7 dager fra du kjøper dem.

Faktura

Abonnementet mitt er sperret på grunn av ubetalt faktura

For å gjenåpne abonnementet ditt må alle forfalte fakturaer betales først. Du finner alle fakturaene dine og betalingsinformasjon på Min side.

Abonnementet gjenåpnes automatisk så snart vi har mottatt betaling på de forfalte fakturaene dine. Dersom fakturaene er sendt til inkasso må utestående beløp betales direkte til Svea Finans slik at inkassosaken avsluttes. Du kan ringe Svea på telefon 21 54 24 38. Når du har betalt inn alle forfalte krav til Svea, vil det ta rundt 30 minutter før abonnementet ditt er gjenåpnet.

Jeg har betalt alt utestående, når gjenåpnes abonnementet? Abonnementet gjenåpnes automatisk så snart vi har mottatt betaling på de forfalte fakturaene dine. 


Vi kan gjenåpne abonnementene manuelt ved behov. Da må du sende oss en kvittering av gjennomført betaling på e-post. Du kan bruke kontaktskjemaet vårt, husk å legge kvitteringene med som vedlegg. Eventuelt kan du sende oss en e-post med kvitteringene vedlagt.

Vær obs på at det kan være litt behandlingstid hos vårt kundesenter når du sender oss en e-post, men vi svarer deg normalt innen neste virkedag.

Det er feil på fakturaen min

Dersom du opplever at noe er feil på fakturaen din, kan det være flere årsaker til det. Husk at du kan finne spesifisert faktura på Min side for å få flere detaljer om hva du betaler for.

Sjekk gjerne listen under for å se om vi har en forklaring på hva du er blitt fakturert for, eller ta kontakt med kundeservice om du mener du har blitt fakturert feil. 


Datapakke - Om du har kjøpt en datapakke sist måned vil det komme med på denne månedens faktura.

Hvis det står at du har blitt fakturert for en dagspakke i utlandet er ikke dette en datapakke du kjøpt, men forbruket du har hatt i det aktuelle landet.
For at du skal kunne bruke mobilen trygt har vi begrenset datamengden du kan bruke hver dag utenfor EU/EØS. Forbruk opptil denne dagsgrensen kalles altså dagspakke på fakturaen.

Første faktura - Den første fakturaen du får fra oss er litt annerledes enn de du vil få senere. På denne fakturaen betaler du for perioden fra du ble kunde, og ut den påfølgende måneden. Det betyr at om du for eksempel ble kunde midt i måneden, vil din første faktura dekke en og en halv måneds bruk.
Blir du kunde helt i starten av måneden, for eksempel den 2. dagen i måneden, betaler du for de dagene du har vært kunde hos oss, men du betaler ikke for de dagene du ikke var kunde hos Fjordkraft Mobil.


Vi sender deg faktura en gang i måneden, så etter at den første fakturaen er betalt vil du kun betale for en måneds bruk av gangen.

Strex, kjøp av varer og tjenester - Når du bruker innholdstjenester via Strex, eller ringer til spesialnummer, vises dette som "Strex - Kjøp av varer og tjenester" på fakturaen din. Disse tjenestene er ikke inkludert i abonnementet ditt.

Eksempler på tjenester som faktureres på denne måten er:

  • Parkering
  • Donasjoner til veldedighet, for eksempel Kirkens Bymisjon
  • Avstemninger, for eksempel Idol
  • Spill, quiz og andre konkurranser
  • Nummeropplysningstjenester, som 1881

Samtaler eller SMS/MMS til utlandet - Å ringe fra Norge til utenlandske telefonnummer koster ekstra, men det er gratis å ringe til norske nummer uansett hvor den du ringer til befinner seg. Det kan koste ekstra for dem å motta samtalen, men du betaler aldri for å ringe norske nummer fra Norge.

Om du ringer til et nummer med en annen landskode enn +47, for eksempel +46 som er den svenske landskoden, betaler du ekstra når du ringer fra Norge.

Det er faktisk gratis om du ringer fra et EU- eller EØS-land, til andre EU/EØS-land. Er du i Sverige for eksempel kan du ringe både svenske, tyske og norske nummer helt gratis.

Ringer du til land utenfor EU/EØS koster det alltid ekstra. Det koster for eksempel ekstra å ringe et amerikansk telefonnummer, uansett om du befinner deg i Norge, Sverige eller USA.

Forfallsdato

Alle kunder av Fjordkraft Mobil blir fakturert 1 gang per måned, og alle faktureres på en og samme dag. Dette er alltid den andre eller tredje virkedagen i måneden. 

Fakturaene våre forfaller alltid 14 dager etter fakturadato, med mindre kunden har valgt fast forfallsdato den 20. Dette betyr at forfallsdato stort sett alltid faller mellom den 16. og 20. hver måned.

Har dere fornøydgaranti?

Vi garanterer deg et billig mobilabonnement med full Telia-dekning. Og hos oss er det egentlig ganske enkelt: Hvis ikke du er fornøyd, er ikke vi det heller. 

Er du ikke fornøyd etter 30 dager, gir vi deg månedsbeløpet tilbake. Prøv oss og bedøm selv!

Ta kontakt med kundeservice dersom du ønsker å benytte deg av Fornøydgarantien. 

Har jeg noen ubetalte fakturaer?

Jeg kan dessverre ikke hente ut denne informasjonen, men hvis du logger deg inn på Min side, får du full oversikt over hvilke fakturaer som er betalt og hvor mye som eventuelt gjenstår å betale!

Husk at det normalt kan ta 1-2 virkedager fra du gjennomfører betalingen, til den vises på Min side hos oss.

Hva er kontonummeret til Fjordkraft Mobil?

Kontonummeret til Fjordkraft Mobil er 6420.08.42357. Alle våre mobilfakturaer skal betales til dette kontonummeret, med mindre fakturaen har blitt sendt videre til inkasso. Om fakturaen er sendt til inkasso skal det betales til Svea Finans sitt kontonummer, som er 6401.06.90607.

Hva skjer om fakturaen har blitt sendt til inkasso?

Hvis fakturaen din har gått videre til inkasso bør den betales innen fristen for å unngå økte renter og salær. Du kan se og betale dine utestående inkassosaker på Min Side hos vår faktureringspartner Svea.

minside.sveafinans.no/

Hva skjer om jeg betaler fakturaen for sent?

Om en faktura ikke betales innen forfallsdato vil du etter 16 dager motta en purring, med et purregebyr på 35,-.

Fakturaer som betales etter forfall, men tidligere 16 dager etter forfall, vil ikke belastes purregebyr, men du vil måtte betale forsinkelsesrente for dagene etter forfall på neste faktura du får.

Om mobilfakturaen forblir ubetalt for lenge vil mobilabonnementet ditt bli sperret. I første omgang sperres utgående trafikk, som betyr at du ikke kan ringe eller sende SMS/MMS til andre, eller bruke mobildata, men du kan fortsatt motta samtaler, SMS og MMS.

Hvor kan jeg se mine utestående fakturaer?

Du finner alle dine fakturaer på Min side
Hvis du trenger mer informasjon om fakturaen kan du trykke på den, og se et vedlegg med kopi av fakturaen. 
 
Slik finner du fakturaene dine 

  1. Logg inn på Min side med telefonnummer og passordet du har laget. Om du ikke husker passordet ditt kan du få tilsendt et engangspassord på SMS eller e-post ved å velge "Opprette bruker / Glemt passord"
  2. Når du er logget inn på Min side finner du fakturaene dine på fanen "Faktura". 
Hvor ofte sender dere faktura?

Vi fakturerer månedlig, og sender ut fakturaen 2. eller 3. virkedag hver måned. Det betyr i praksis at fakturaen alltid vil ha forfall mellom 16. og 20.

Vi tilbyr dessverre ikke muligheten til å få faktura sjeldnere enn månedlig. Om du ønsker å redusere hvor mange papirfaktura du får anbefaler vi å heller vurdere å få fakturaen digitalt; enten på e-post eller eFaktura.

Hvorfor står det Strex eller kjøp av tjenester på fakturaen min?

Når du bruker innholdstjenester via Strex, eller ringer til spesialnummer, vises dette som "Strex - Kjøp av varer og tjenester" på fakturaen din. Disse tjenestene er ikke inkludert i abonnementet ditt.

Eksempler på tjenester som faktureres på denne måten er:

  • Parkering
  • Donasjoner til veldedighet, for eksempel Kirkens Bymisjon
  • Avstemninger, for eksempel Idol
  • Spill, quiz og andre konkurranser
  • Nummeropplysningstjenester, som 1881

Hvor kan jeg se hva jeg har kjøpt via Strex?

Alt du kjøper via Strex vil komme på neste måneds mobilfaktura, og betales dermed etterskuddsvis. Om du kjøper en bussbillett i mai for eksempel, vil dette komme på juni-fakturaen fra mobilleverandøren din.

Ønsker du en mer detaljert oversikt over hva Strex har fakturert deg for, kan du finne dette på Strex.no. Der vil du kunne se leverandøren du har kjøpt tjenesten av, hvilket beløp du har betalt og datoen for kjøpet.

Jeg kjenner ikke igjen kjøpet fra Strex

Om du ikke kjenner igjen kjøpet du har blitt fakturert anbefaler vi med å starte å logge inn på strex.no. Der får du en fullstendig oversikt over alle kjøpene dine, og du finner kontaktinformasjon til selger av tjenesten.

Hvis du er uenig i kjøpet må dette tas direkte med selger. Kontaktinformasjon til selskapet som har solgt deg tjenesten finner du på strex.no når du har logget deg inn.
Dersom du har blitt belastet ved en feil vil de kreditere kjøpet, og du vil få pengene igjen på neste måneds mobilfaktura.

Jeg vil sperre for kjøp via Strex

Du kan sperre for kjøp av innholdstjenester via Min side. Det er helt gratis å aktivere denne sperren, og den kan fjernes igjen i fremtiden om du ønsker det.

Hvordan endrer jeg fakturaadresse?

Adressen vi sender mobilfaktura til per post kan ikke endres på Min side per dags dato, så du må kontakte kundeservice for å oppdatere denne adressen.

Hvordan får jeg Avtalegiro?

Avtalegiro er en betalingsmåte og ikke en faktureringsmetode. Om man har bestilt Avtalegiro sørger dette for at fakturaen automatisk betales fra ønsket konto til forfallsdato, men det endrer ikke måten man får tilsendt fakturaen på. Avtalegiro kan kombineres med både eFaktura, e-postfaktura og papirfaktura, og man vil få fakturagebyr om man kombinerer det med papirfaktura.

I motsetning til eFaktura er Avtalegiro knyttet til en spesifikk konto det skal trekkes fra. Dersom det ikke er dekning på kontoen vil fakturaen gå i vanlig inkassoløp. Man kan også legge inn ulike restriksjoner for Avtalegiro i nettbanken sin:

  • Antall trekk per måned fra selskapet man inngår Avtalegiro med
  • Maksbeløp per måned
  • Maksbeløp per transaksjon


Det er mulig å endre beløp og forfallsdato på faktura, eller stoppe betalingen, før den forfaller, selv om man har Avtalegiro. Det er imidlertid viktig å huske at dette må man gjøre i nettbanken. Fjordkraft Mobil har ikke mulighet til å stoppe et Avtalegiro-trekk som allerede er sendt til kundens bank/konto.

Man kan opprette Avtalegiro i nettbanken. Fremgangsmåten vil være litt ulik fra bank til bank, men man må alltid bruke KID-nummer for å opprette Avtalegiro. Det er samme KID-nummer som man bruker når man gjennomfører en betaling i nettbanken.

Om du har problemer med å aktivere Avtalegiro bør du ta kontakt med banken din for å få hjelp. Husk å ta med KID- og kontonummeret på din siste faktura så banken kan hjelpe deg å opprette Avtalegiro.

Hvordan sender dere faktura til meg?

Hos oss kan du velge å få faktura tilsendt på:

  • Brev (papir)
  • eFaktura
  • E-post.

Papirfaktura har et gebyr på 8,04 kroner, så hvis du vil unngå dette anbefaler vi å bestille eFaktura eller e-postfaktura.

Hvor endrer man?
Du kan endre dette på Min side. eFaktura må du i tillegg ha aktivert nettbanken din før du får bestilt det på Min side. 

Jeg har betalt for mye, får jeg pengene tilbake?

Om du har betalt mer enn 250,- for mye vil dette automatisk tilbakebetales til samme konto som du betalte fra. Siden det kan ta 1 til 3 virkedager fra du betaler til vi mottar pengene, kan det ta inntil 6 virkedager før du har pengene tilbake på konto.

Om du har betalt mindre enn 250,- for mye må vi manuelt betale pengene tilbake til deg, så du må ta kontakt med kundeservice for å få hjelp til å ordne dette. Det er fordi systemet ikke automatisk oppdager beløp av denne størrelsen, så fakturaavdelingen vår må manuelt tilbakebetale pengene til deg.

Jeg vil bestille Avtalegiro

Ønsker du å betale fakturaene dine med Avtalegiro aktiverer du dette selv, i nettbanken. Så fort Avtalegiro er aktivert vil dine fremtidige fakturaer fra oss betales automatisk. 

  • Avtalegiro kan kombineres med både papirfaktura, eFaktura og e-postfaktura.
  • Dersom du vil slippe fakturagebyr anbefaler vi at du velger eFaktura eller e-postfaktura, dette er gratis.
Jeg vil ha en spesifisert faktura

Om du ønsker en mer detaljert visning av fakturaen kan dette lastes ned på Min side. Da vil du få en oversikt over all utgående trafikk, altså hvem du har ringt eller sendt SMS/MMS til, hvor mye mobildata du har brukt og når, og så videre.
Vi har ikke oversikt over innkommende trafikk, altså hvem som har ringt og sende SMS/MMS til deg.

Denne detaljerte fakturaen slettes etter 3 måneder, så du vil ikke kunne laste ned spesifisert forbruk som er eldre enn 2 måneder gammelt.

Jeg vil ha fakturakopi

Hos oss har du uendelig tilgang til alle fakturene dine, og du finner enkelt kopi av alle fakturaene dine inne på Min side.

Jeg har flere abonnement, kan jeg få separate fakturaer for dem?

Alle mobilabonnement som du administrerer og eier vil komme samlet på en og samme faktura. Det er dessverre ikke mulig å få en splittet faktura.

Om en annen person skal faktureres for et av abonnementene kan dette løses ved å utføre et eierskifte. Når eierskapet for et av numrene overføres til en annen person vil dette nummeret faktureres separat, til den nye eieren av abonnementet.

Jeg ser ikke fakturaene mine på Min side

Årsaken til at du ikke ser fakturaene på Min Side er at

1. Brukeren din er ikke administrator: Det er kun brukere som er administrator som kan se faktura på Min Side. Administrator er normalt den som er juridisk eier av abonnementet. 

2. Du har ikke mottatt din første faktura enda: Vi fakturerer normalt innen 3. virkedag hver måned, så det kan være du er litt tidlig ute. Da bare logger du deg inn i appen eller på Min Side mellom 1. og 5. neste måned, så skal den ligge klar! 

Hvordan kan jeg få administrator-tilgang på Min side? Om du skulle hatt administrator-tilgang, men ikke har det, kan kundeservice hjelpe deg å oppdatere dette!

Jeg vil utsette forfall på fakturaen min

Betalingsutsettelse fikser du enkelt inne på Min side! Merk at det koster 49,- kroner, og du kan utsette fakturaen inntil 30 dager.

Hvis du trenger hjelp til å utsette forfallsdatoen din, kan du også ta kontakt en av mine supre kollegaer på kundeservice, så hjelper de deg med dette! Det er samme pris for å utsette en faktura om du snakker med kundeservice, eller gjør det selv på Min Side

Kan jeg betale fakturaen med kort eller Vipps?

Om du får fakturaene som eFaktura vil du få dem i Vipps også, så lenge du har aktivert dette på Vipps-kontoen din.

Vi tilbyr dessverre ikke direktebetaling via Vipps eller med bankkort. For å betale fakturaene dine må du betale med KID- og kontonummer i nettbanken, du finner betalingsinformasjonen din på Min side.

Kan jeg få fast forfallsdato på faktura?

Hos oss kan du få fast forfall den 20. hver måned på mobilfakturaen din! 😊

Vanligvis har fakturaen forfall 14 dager etter den er laget, sånn ca. mellom den 15. og 20. hver måned, men vi kan ordne det så den har forfall samme tid hver måned. Merk at dersom den 20. faller på en helg eller helligdag blir forfallsdato på første virkedag etter den 20.

Ta kontakt med en av mine kule kollegaer på kundeservice for å få hjelp til å endre til fast forfall.

Kan jeg få strøm fra Fjordkraft og mobilabonnement fra Fjordkraft Mobil på samme faktura?

Nei, selv om du finner både mobilabonnementet ditt og strømavtalen din i Fjordkraft-appen er det ikke mulig å få en samlet faktura med både strøm og mobilabonnement. 

Strømleverandøren Fjordkraft og mobilleverandør Fjordkraft Mobil er 2 separate selskaper, og kan derfor ikke samle ulike tjenester på en og samme faktura. Du finner derimot alle fakturaene dine i Fjordkraft-appen, både strømfakturaene og mobilfakturaene.

Kommer faktura på forskudd eller etterskudd?

Selve abonnementet betaler man alltid for på forskudd. Fakturaen man får i starten av august for eksempel gjelder abonnementkostnaden for hele august, i tillegg til ekstra forbruk du eventuelt har hatt måneden før.

Om du ringer spesialnummer eller kjøper en ekstra datapakke kommer dette på etterskudd, men abonnementet betaler du altså på forskudd.

Om Fjordkraft Mobil

Er Fjordkraft Mobil en del av Elmera Group?

Elmera Group ASA er morselskapet i et konsern bestående av flere selskaper som selger rådgiving, tjenester, programvare til energiselskaper, mobiltelefoni, strømavtaler og produkter for lavutslippssamfunnet.

Elmera Group eier blant annet strømleverandøren Fjordkraft AS, som igjen eier 61% av Fjordkraft Mobil.

Er Gudbrandsdal Energi Mobil en del av Fjordkraft Mobil?

Om du tidligere hadde mobilabonnement fra Gudbrandsdal Energi Mobil ble du i 2023 overført til Fjordkraft Mobil. I forbindelse med Fjordkraft Mobil sin overgang fra Telenor-dekning til Telia-dekning ble alle Gudbrandsdal Energi Mobil sine kunder også overført til Fjordkraft Mobil og Telia-dekning. 

Gudbrandsdal Energi og Fjordkraft er en del av det samme konsernet, Elmera Group. 

Kan dere ringe meg?

I åpningstidene våre kan du be om å bli oppringt av en kunderådgiver. Dette gjør du ved å trykke på "Jeg vil bli oppringt" på kundeservice-siden vår, og skrive inn navnet ditt og telefonnummeret ditt i skjemaet som dukker opp. 

Åpningstidene våre er 09:00 til 16:00 alle virkedager. 

Hvorfor har Fjordkraft Mobil ringt meg?

Om vi har forsøkt å kontakte deg på telefon kan dette skyldes at vi har forsøkt å kontakte deg for å tilby deg et mobilabonnement, eller for å hjelpe deg med noe ekstraordinært som har skjedd med abonnementet du har fra Fjordkraft Mobil.

Vi anbefaler at du tar kontakt med kundeservice for å finne ut hvorfor vi forsøkte å ringe deg.

Eier Telia Fjordkraft Mobil?

Telia eier mobilnettet Fjordkraft Mobil bruker, og drifter dette for både sine egne kunder, i tillegg til kundene til selskaper som leier nettet deres, for eksempel Fjordkraft Mobil sine kunder. Telia konkurrer med blant annet Telenor og ICE om de samme kundene, for både privat- og bedriftskunder. Telenor og ICE er de andre selskapene som har eget mobilnett i Norge.

Telia eier 39% av Fjordkraft Mobil, og er derfor involvert i alle store beslutninger som gjøres av Fjordkraft Mobil. De er dermed den nest største eieren av Fjordkraft Mobil, etter Fjordkraft AS, som eier de resterende 61%. 

SIM-kort

Hva er eSIM?

eSIM er et elektronisk SIM-kort som er innebygget i telefonen din. Når du bestiller eSIM fra Fjordkraft blir det levert på e-post, og ingenting må tas ut av, eller settes inn i, mobiltelefonen din.


eSIM fungerer akkurat som de fysiske SIM-kortene. De fleste nyere mobiler, nettbrett og smartklokker kan bruke eSIM. 

Med eSIM kan du bytte operatør eller abonnement digitalt, uten å bytte et fysisk SIM-kort. Perfekt for reisende eller de som vil ha flere nummer på én telefon. Praktisk, ikke sant?

Du kan ha inntil 4 SIM-kort knyttet til et abonnement av gangen; 1 hoved-SIM til telefonen, 1 Tvilling-SIM, og 2 Data-SIM. Alle disse 4 SIM-kortene kan omgjøres til eSIM for de som ønsker det, men du kan også bruke fysiske SIM-kort om du foretrekker det.

Hva er forskjellen på data- og tvilling-SIM?

Data-SIM koster 29,- per måned, og brukes kun til datatrafikk. Det betyr at det ikke kan brukes til å ringe eller sende SMS.
Data-SIM er ideelt for bruk i nettbrett, bærbare datamaskiner, trådløse rutere, eller andre enheter som kun trenger internettforbindelse.

Tvilling-SIM koster også 29,- per måned, i tillegg til 99,- i etableringskostnad (engangskostnad), og er en kopi av ditt hoved-SIM. Tvilling-SIM kan brukes til både å ringe, sende SMS og for datatrafikk.

Tvilling-SIM er nyttig hvis du har flere enheter, som for eksempel en ekstra mobiltelefon eller en smartklokke, og ønsker å bruke samme telefonnummer på begge.

Hva er pin-koden og puk-koden min?

PIN-kode kan du finne ved å:

  1. Logg inn på Min side

  2. Velg “SIM-kort” i startsiden

  3. Trykk på "PIN/PUK". Her får du oppgitt begge kodene.

Du finner også både PIN og PUK på brevet som du fikk sammen med SIM-kortet ditt.

PIN-koden som står på Min side er den PIN-koden som fulgte med SIM-kortet da du fikk det.
Hvis du har endret PIN-koden din etterpå, har vi dessverre ikke tilgang til den nye koden.

Hvis du har glemt PIN-koden din, kan du bruke PUK-koden til å låse opp SIM-kortet og sette en ny PIN-kode. Om du taster feil PIN-kode 3 ganger på rad vil du få tilbud om å bruke PUK-kode istedenfor, og har 10 forsøk på å taste inn riktig PUK-kode, og opprette en ny PIN-kode.
PUK-koden finner du også på Min side.

Om du skriver PUK-koden inn feil 10 ganger vil SIM-kortet ditt sperres, og det vil ikke være mulig å gjenåpne det igjen. Dette er en sikkerhetsfunksjon innebygget i alle SIM-kort for å forhindre misbruk, og om dette skjer må du bestille et helt nytt SIM-kort for å erstatte det som har blitt sperret.

Hvilke telefoner og klokker kan bruke eSIM?

De aller fleste telefoner laget siden 2018 har støtte for eSIM. Alle iPhone- og Samsung-telefoner nyere enn iPhone XR/XS og Samsung S20 for eksempel har støtte for eSIM.

Alle Samsung Galaxy-klokker, iPad fra 2018 eller senere, og andre nye nettbrett støtter eSIM, så lenge de har støtte for SIM-kort.

Hvordan bestiller jeg DataSIM eller TvillingSIM?

Data- og TvillingSIM kan bestilles på Min side, ved å gå til fanen som heter "SIM-kort" og velge "Bestill nytt SIM", eller ved å kontakte kundeservice. 

Om du ikke har blitt kunde ennå må du kontakte kundeservice for å få hjelp til å endre på bestillingen din. Eventuelt kan du vente til du har blitt kunde, og logge inn på Min side for å bestille Data-SIM eller Tvilling-SIM selv.

Hvordan endrer jeg PIN-kode?

Slik endrer du PIN-koden på SIM-kortet ditt:

Bytte PIN-kode på iPhone

  1. Gå til Innstillinger
  2. Velg Mobilnett
  3. Trykk på SIM-PIN-kode
  4. Endre PIN-kode
  5. Skriv inn din nåværende PIN-kode, og tast deretter inn PIN-koden du ønsker.

Bytte PIN-kode på Android 

  1. Gå til Innstillinger
  2. Velg Sikkerhet og personvern
  3. Velg Angi lås for SIM 1
  4. Velg Endre PIN-kode for SIM 1
  5. Skriv inn din nåværende PIN-kode, og tast deretter inn PIN-koden du ønsker.
  6. Bekreft den nye PIN-koden og trykk OK

Hvilke PIN-koder bør du unngå?

Disse PIN-kodene bør du unngå - Mobiltelefonen din inneholder masse sensitiv informasjon som du neppe vil at skal komme på avveie. Derfor er det lurt å velge en PIN-kode som er vanskelig å gjette for andre. Unngå derfor disse PIN-kodene:

  • Fødselsdatoen din
  • Fire like sifre, for eksempel 1111
  • Tall i stigende rekkefølge for eksempel 1234
Hvordan fjerner jeg PIN-koden fra SIM-kortet?

Når du skal bruke et Data-SIM i for eksempel en trådløs ruter er det ofte nødvendig å fjerne PIN-koden fra SIM-kortet først. Dette gjør du ved å sette SIM-kortet inn i en telefon, hvor du kan fjerne PIN-koden via telefonens innstillinger. 

Slik fjerner du PIN-kode på iPhone:

  1. Gå til Innstillinger og velg Mobilnett
  2. Velg SIM PIN
  3. Skru den grønne skyve knappen av
  4. Tast inn PIN-koden for å bekrefte

Slik fjerner du PIN-kode på Android:

  1. Gå til Innstillinger 
  2. Velg Sikkerhet og låseskjerm
  3. Velg SIM-kortlås og fjern haken på Lås SIM-kortet
  4. Tast inn PIN-koden for å bekrefte
Jeg er kunde og vil bestille data- eller tvilling-sim

Du kan bestille Data- og Tvilling-SIM på Min Side.
Når du har logget inn på Min Side velger du fanen "SIM-kort", og deretter "Bestill nytt SIM"

Om du ikke har blitt kunde ennå må kundeservice hjelpe deg med å endre på bestillingen din.
Eventuelt kan du vente til du har blitt kunde, for å så bestille selv på Min side.

Du kan kontakte kundeservice på chat og telefon mellom 09:00 og 16:00 alle hverdager. Bruk gjerne kontaktskjemaet om det er utenfor åpningstiden, så svarer vi deg så raskt vi kan.

Jeg har fått et nytt SIM-kort jeg vil aktivere

Om du har bestilt et nytt SIM-kort for å erstatte det du hadde, for eksempel fordi det du hadde er ødelagt eller borte, må det nye SIM-kortet aktiveres på Min side så snart du vil ta det i bruk.

Dette kan du gjøre under fanen "SIM-kort" på Min Side.

Du kan også få hjelp av kundeservice til å aktivere SIM-kortet.

Jeg har ikke fått SIM-kortet mitt

SIM-kortet sendes til folkeregistrert adresse, med mindre du har avtalt noe annet, og kommer normalt frem innen 3 til 5 virkedager.

Om det ikke har gått 3 til 5 virkedager ennå anbefaler vi at di venter et par dager til for å se om SIM-kortet frem slik som det skal.

SIM-kortet sendes til samme adresse som er oppgitt i ordrebekreftelsen du har fått på e-post, med mindre du har avtalt noe annet med kundeservice.

Om det har gått mer enn 3 til 5 virkedager burde normalt SIM-kortet ha kommet frem.

Det kan være flere grunner til at det ikke har kommet frem som planlagt, men i tilfelle vi må sende et nytt SIM-kort til deg anbefaler vi at du tar kontakt med kundesenteret vårt.
De kan sende et nytt SIM-kort i posten til deg, eller sende et eSIM på e-post til deg om telefonen din støtter det.

SIM-kortet er sendt til feil adresse - Hvis SIM-kortet er sendt til feil adresse må vi få sendt deg et nytt SIM-kort, eventuelt kan vi sende deg et eSIM på e-post om telefonen din støtter dette.


Du kan oppdatere adressen din og bestille nytt SIM-kort selv på Min side, eventuelt ta kontakt med kundeservice for å få hjelp til dette.

Jeg vil bestille eSIM

eSIM kan bestilles på Min side for eksisterende kunder. Om du trenger hjelp til å bestille eller aktivere eSIM kan du kontakte kundeservice.

Om du ikke er kunde ennå må du kontakte kundeservice for å bestille eSIM.

Jeg vil bestille nytt SIM-kort

Du kan bestille et nytt SIM-kort på Min side, på fanen som heter "SIM-kort".
Om du har mistet eller blitt frastjålet ditt opprinnelige SIM-kort anbefaler vi at du sperrer det SIM-kort først, det kan du også gjøre på Min side.

Kan jeg få det nye SIM-kortet som eSIM? Ja, når du bestiller nytt SIM-kort på Min side kan du velge om det skal være et fysisk SIM-kort som vi sender til postkassen din, eller et eSIM som du får tilsendt på e-post.


Om du ikke er kunde ennå må du kontakte kundeservice for å få hjelp til å bestille eSIM.

Kan jeg få Data- eller Tvilling-SIM som eSIM?

Ja, når du bestiller Data- eller Tvilling-SIM kan du velge om det skal være et vanlig SIM-kort som vi sender til postkassen din, eller en eSIM som du får tilsendt på e-post.

Kan jeg få eSIM til Apple Watch?

Nei. Apple Watch kan bruke eSIM, men våre eSIM fungerer dessverre ikke med denne klokken per dags dato. 

Kan jeg hente SIM-kort hos dere?

Vi har ingen butikker eller lignende hvor man kan hente SIM-kort fra Fjordkraft Mobil, men om du kontakter kundeservice og avtaler henting kan du hente SIM-kort på våre kundeservice-lokasjoner i Bergen og Sandefjord. SIM-kortene må hentes i åpningstiden til kundeservice, som er 09:00 - 16:00 alle hverdager.

Om du ikke bor i nærheten av kontorene våre i Bergen eller Sandefjord kan vi sende deg nytt SIM-kort i posten istedenfor.

Svindel

Hva er spoofing?

Spoofing er en teknikk som svindlere bruker for å utgi seg for å kontakte deg fra et norsk nummer. Svindlerne bruker en programvare som maskerer det originale nummeret de ringer fra, slik at samtalen ser ut som om den kommer fra et norsk nummer. Dette gjør det mer sannsynlig at du svarer på samtalen, og kan bli utsatt for svindelforsøk.

De fleste spoofingforsøk sperres før de når frem til norske kunder, men det er allikevel noen samtaler som kommer gjennom hver måned.

Heldigvis gir spoofing seg etter noen dager eller i verste fall noen uker, rett og slett fordi svindlerne går over til neste tilfeldige norske mobilnummer.

Hva er wangiri-svindel?

Wangiri-svindel er en form for telefonsvindel hvor du blir oppringt fra et ukjent utenlandsk telefonnummer som bare lar det ringe én eller et par ganger før samtalen brytes.
Målet med denne svindelen er å få deg til å bli nysgjerrig og ringe tilbake. Når du ringer tilbake, kobles du til et internasjonalt nummer med høy minuttpris, noe som kan føre til at du får deg en dyr overraskelse på neste mobilfaktura.

Hva kan jeg gjøre for å unngå denne svindel-metoden? For å beskytte deg mot wangiri-svindel, kan du følge disse rådene:

  1. Ikke ring tilbake: Hvis du mottar et anrop fra et ukjent utenlandsk nummer som bare ringer kort, ikke ring tilbake.
  2. Blokker nummeret: Blokker nummeret som ringer deg på telefonen din hvis du mistenker at det er et svindelforsøk.
  3. Vær kritisk: Vær alltid kritisk til ukjente numre, spesielt hvis du ikke forventer en samtale fra utlandet.

Teknisk

Hva gjør jeg hvis BankID ikke fungerer?

Dersom du har problemer med BankID kan du enten ta kontakt med banken din eller se om du finner svar på dine spørsmål på bankid.no.

Hva skjer med BankID når jeg får nytt SIM-kort?

Du kan fortsatt bruke BankID-appen som normalt, selv etter at du har byttet SIM-kort.
 
Hvis du har pleid å bruke BankID på Mobil så kan du ikke lenger reaktivere denne tjenesten. Det er fordi denne tjenesten holder på å fases ut, og er erstattet med BankID-appen som er en tryggere løsning. 
 
Les mer om BankID-appen på BankID sine hjemmesider.

Hvorfor får jeg ikke aktivert BankID på mobil?

BankID på mobil fungerer ikke på nye SIM-kort fordi tjenesten er faset ut. Tjenesten er erstattet med BankID-appen som er en enklere, raskere og tryggere innlogging. I tillegg erstatter appen den fysiske kodebrikken. Les mer om BankID-appen på BankID sine hjemmesider.

Last ned BankID-appen i App Store og Google Play.

Hvordan får jeg nytt BankID-passord?

Du kan bestille nytt BankID-passord i banken din, eller på Min Side på bankid.no.

Hva er 5G?

5G er en forkortelse for 5. generasjon mobilnettverk. Det er en helt ny infrastruktur som tilbyr høye hastigheter, stor kapasitet og tilnærmet null forsinkelse.
5G vil åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet for både vanlige brukere, bedrifter og samfunnet.

Med 5G laster nettsider inn på øyeblikket, videoer spiller av direkte, og opp- og nedlastning av store filer går lynraskt – selv når mange er samlet på samme sted.

En annen forklaring på det er: Tenk på 5G som en superrask motorvei for internettdata. Hvis 4G var en landevei, er 5G en seksfelts motorvei uten fartsgrenser! 🏎️💨 Med 5G kan du laste ned filmer, spille spill, og surfe på nettet lynraskt – nesten uten ventetid. I tillegg kan flere biler (eller enheter) kjøre på denne motorveien samtidig, uten å krasje. Så hvis du er klar for å oppgradere fra landevei til motorvei, er 5G det rette valget!

Hvordan aktiverer jeg 5G på telefonen min?

På iPhone:

  1. Gå til Innstillinger
  2. Velg Mobilnett og velg Tale og data
  3. Skru 5G på eller 5G auto på

5G auto bruker 5G kun når det er nødvendig for bedre ytelse, mens 5G på bruker alltid 5G der det er tilgjengelig.
 
På Android:

  1. Gå til Innstillinger
  2. Velg Tilkoblinger og Mobile Nettverk
  3. I nettverksmodus velg modus med 5G inkludert

Etter 5G er aktivert vil telefonen din koble seg opp til 5G der det er tilgjengelig.

Hvordan får jeg 5G?

Først og fremst må du sjekke at telefonen din har støtte for 5G. Dette sjekkes ved å se på telefonen din sine spesifikasjoner. De nyeste smarttelefonen har som regel støtte for dette, men dersom mobilen din er noe eldre kan det være at den ikke støtter 5G.

Du må i tillegg befinne deg i et område med 5G tilgjengelig. Se om 5G er tilgjengelig i området ditt på dekningskartet vårt.

Hvordan skrur jeg telefonen helt av?

For å skru av mobilen din helt, kan du følge disse generelle trinnene, avhengig av hvilken type mobil du har:

iPhone:

  1. Hold inne sideknappen (eller toppknappen, avhengig av modell) og en av volumknappene samtidig til skyveknappen for å slå av vises.
  2. Dra skyveknappen for å slå av telefonen.
  3. Vent til enheten slår seg helt av.

Android:

  1. Hold inne av/på-knappen (ofte plassert på siden eller toppen av telefonen) til en meny vises på skjermen.
  2. Velg "Slå av" eller "Power off" fra menyen.
  3. Bekreft om nødvendig, og vent til enheten slår seg helt av.
Var dette svaret nyttig?
Hvorfor er hastigheten så treg på mobildata?

Om du opplever at hastigheten på mobilnettet er tregt kan det være flere grunner til at dette skjer. Her er noen mulige årsaker til at hastigheten på nettet kan oppleves som tregt:

  1. Datapakken er tom, og hastigheten reduseres: Hvis du har brukt opp den inkluderte datakvoten i abonnementet ditt, kan hastigheten bli redusert. Du kan sjekke dette på Min side, eller i Fjordkraft-appen.
  2. Dekning: Dårlig dekning kan påvirke hastigheten. Sjekk dekningen der du befinner deg, og prøv å flytte deg til et område med bedre signal. Generelt sett er dekningen ofte bedre utendørs enn innendørs, for eksempel.
  3. Nettverksbelastning: I perioder med høy trafikk kan nettverket bli overbelastet, noe som kan redusere hastigheten. Om du er på konsert, fotballkamp eller lignende er ikke dette uvanlig.
  4. Enhetsinnstillinger: Sørg for at enheten din er oppdatert og at det ikke er noen apper som bruker mye data i bakgrunnen.
  5. Hastighetsbegrensning: Noen abonnementer har en hastighetsbegrensning. Du kan sjekke detaljene for ditt abonnement på Min side.
Hvorfor står det at nummeret deres tilhører Nav Hjelpemiddelsentral Vestland?

Nav Hjelpemiddelsentral Vestland brukte sannsynligvis telefonnummeret til Fjordkraft Mobil, 55 52 67 00, en gang i tiden. Det finnes en kobling et eller annet sted som gjør at det vises i noen nummersøk som at man ringer NAV, når man egentlig ringer til Fjordkraft Mobil. 

Vi jobber med å fikse dette, men inntil videre kan enkelte kunder få opp feil informasjon.

Teknisk - Feilsøking

Datasim i ruter

Dersom du skal bruke data-SIM i en enhet hvor du ikke kan taste inn en kode, eksempelvis en ruter, må du først skru av PIN-koden før du putter kortet inn i enheten. Du gjør dette ved å putte SIM-kortet inn i en telefon, gå til innstillingene og slå av PIN-kode for SIM-kort. 

Data-SIM fungerer ikke i ruteren - Hvis Data-SIM ikke fungerer i ruteren din, og PIN-koden er skrudd av, er det flere ting du kan teste:

  1. Sjekk om den fungerer i telefonen din. Et Data-SIM vil fungere like godt i en telefon som i en annen enhet, men du vil kun kunne surfe, ikke ringe eller sende SMS.
  2. Om Data-SIM fungerer som det skal i telefonen, men ikke i ruteren, bør du sjekke bruksanvisningen for ruteren for å få tips til feilsøking.
    Du kan eventuelt også forhandleren hvor du kjøpte ruteren for å få mer hjelp til å finne ut av hva som er problemet.
  3. Om Data-SIM ikke fungerer i telefonen heller kan det hende SIM-kortet ikke har blitt aktivert, eller at det er en annen feil med SIM-kortet. Vi anbefaler at du prater med kundesenteret vårt for å finne ut hvor feilen ligger.

Du kan kontakte kundeservice på chat og telefon mellom 09:00 og 16:00 alle hverdager. Telefonnummer er 55 52 57 00. Send oss gjerne en e-post om det er utenfor åpningstiden, så svarer vi deg så raskt vi kan. Epostadresse til kundeservice er kundeservice@fjordkraftmobil.no

Var dette svaret nyttig?
Hastigheten er treg

Det kan være flere grunner til at hastigheten på mobildata oppleves som treg. Her er noen mulige årsaker:

  1. Datapakken er tom, og hastigheten reduseres: Hvis du har brukt opp den inkluderte datakvoten i abonnementet ditt, kan hastigheten bli redusert. Du kan sjekke dette på Min side, eller i Fjordkraft-appen.
  2. Dekning: Dårlig dekning kan påvirke hastigheten. Sjekk dekningen der du befinner deg, og prøv å flytte deg til et område med bedre signal. Generelt sett er dekningen ofte bedre utendørs enn innendørs, for eksempel.
  3. Nettverksbelastning: I perioder med høy trafikk kan nettverket bli overbelastet, noe som kan redusere hastigheten. Om du er på konsert, fotballkamp eller lignende er ikke dette uvanlig.
  4. Enhetsinnstillinger: Sørg for at enheten din er oppdatert og at det ikke er noen apper som bruker mye data i bakgrunnen.
  5. Hastighetsbegrensning: Noen abonnementer har en hastighetsbegrensning. Du kan sjekke detaljene for ditt abonnement på Min side.
Jeg er ny kunde og har ikke dekning

Dersom du nettopp har blitt kunde og ikke har dekning, er det noen ting du må sjekke:

    1. Det kan oppstå små forsinkelser på aktivering av SIM-kortet ditt, så det kan ta inntil 15 minutter etter aktivering før du får dekning. Om du har ventet 15 minutter og det fortsatt ikke fungerer kan du gå til neste steg.
    2. Skru telefonen din helt av og på
      - Om det ikke fungerte er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.
      - Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.
      - Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.
    3. Om SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
      Det er anbefalt å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.
    4. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller dekningen. Vi anbefaler at du sjekker om det er problemer med dekningen i området ditt. Du finner dekningskartet vårt her: 

https://www.fjordkraft.no/mobilabonnement/dekning/

     
    1. Om det ikke er dekningsproblemer i området ditt anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.

Du kan kontakte oss på chat og telefon alle hverdager fra 09:00 til 16:00, eller du kan sende oss en e-post så svarer vi deg så raskt vi kan.

Jeg har ikke dekning i utlandet

For å kunne koble til utenlandske mobilnett må roaming være skrudd på i telefonens innstillinger. Dette gjelder både når du er i et land innenfor EU/EØS, som Spania, eller utenfor, for eksempel USA. 
Dette finner du vanligvis under "Innstillinger" - "Mobilnett" - "Dataroaming".

  1. Om dataroaming er på skal telefonen koble seg opp til det utenlandske mobilnettet automatisk, men det kan noen ganger være nødvendig å endre operatør manuelt.
    Dette gjør man via "Innstillinger" - "Mobilnett" - "Nettverksoperatører" eller "Nettverksvalg".
  2. Hvis dataroaming er på, og det ikke hjalp å bytte operatør manuelt, anbefaler vi at du skrur telefonen din helt av og på igjen, det kan ofte hjelpe når man har dekningsproblemer i utlandet.
  3. Om det ikke fungerte å skru telefonen av og på er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.
    Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.
    1. Om SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
      Jeg anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.
    2. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.
Jeg har ikke dekning

Hvis du har problemer med dekningen er det flere ting som kan forårsake dette.

  1. Det kan hende det er problemer i området der du befinner deg.
    Start gjerne med å sjekke nettverksstatus i området ditt på dekningskartet.
  2. Om det ikke er dekningsproblemer i området bør du slå telefonen din helt av og på, det løser ganske ofte problemene man opplever med dekning.
  3. Om det ikke fungerte er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.

    Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.

    Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.
  4. Om SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
    Vi anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.
  5. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så vi anbefaler at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.
Kan ikke ringe et spesifikt nummer

Om du ikke får ringt til et spesifikt nummer kan dette blant annet skyldes at ditt telefonnummer er blokkert på vedkommende sin telefon.
Be dem sjekke hvilke nummer de har blokkert, og at de fjerner blokkeringen. Da skal du kunne ringe dem som normalt.

  • Om de ikke har blokkert nummeret ditt er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.
  • Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din. Da bør du nullstille innstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.
  • Hvis det heller ikke fungerer i en annen telefon er det sannsynligvis et problem hos den som du skal ringe til, for eksempel at de ikke har dekning, eller et annet problem med telefonen eller abonnementet. De bør ta kontakt med sin mobiloperatør for å finne ut av problemet.
Kan ikke ringe i det hele tatt

Om du ikke får ringt i det hele tatt bør du alltid starte med å skru telefonen din helt av og på.

  1. Om det ikke fungerte å skru den av og på, er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.

    Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.

    Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.

  2. Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
    Vi anbefaler at du nullstiller nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.

  3. Dersom SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.
Jeg kan ikke sende eller motta MMS

Om MMS ikke fungerer er det flere ting som kan føre til dette. Her er noen ting du kan gjøre for å få det til å fungere igjen:

  1. For å kunne sende og motta MMS må man ha tilgang til mobildata. Vi anbefaler å starte med å sjekke at mobildata er skrudd på på telefonen din.
    Du kan skru på mobildata under "Innstillinger" på din mobiltelefon.

  2. Dersom mobildata er skrudd på bør du forsøke å skru telefonen helt av og på, dette løser ofte problemet.

  3. Om det ikke fungerte å skru telefonen av og på, er det lurt å prøve å putte SIM-kortet inn i en annen telefon.

    Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.

    Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.

  4. Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres. Vi anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.

  5. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.
Jeg kan ikke sende eller motta SMS

Dersom SMS ikke fungerer, er det noen ting vi kan forsøke for å løse problemet:

  1. Start med å skru telefonen din helt av og på, dette løser ofte problemet
  2. Hvis SMS fortsatt ikke virker som det skal, bør du sørge for at nummeret til meldingssentralen er riktig på telefonen din. Det skal være +47 92 00 10 00.

    Du legger inn riktig nummer for meldingssentralen ved å gjøre følgende på telefonen din:

    • iPhone: 
      • Gå til Telefon
      • Trykk deg inn på Tastatur
      • Skriv *5005*7672*+4790002100#
      • Trykk på ringeknappen

    • Android:
      • Gå til Meldinger
      • Trykk på Mer
      • Gå til Innstillinger og trykk på "Flere innstillinger"
      • Velg "Tekstmeldinger"
      • Gå til Meldingssenter og skriv inn +4790002100

  3. Om det ikke fungerte er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.

    Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.

    Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.

  4. Om SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
    Vi anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.

  5. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.
Jeg mottar ikke samtaler fra spesifikt nummer

Om du har problemer med å motta samtaler kan dette skyldes flere ting. Start med å skru telefonen din helt av og på for å se om det løser problemet.

  1. Om et spesifikt nummer ikke får ringt deg kan dette blant annet skyldes at telefonnummeret deres er sperret på telefonen din.
    Sjekk på telefonen din hvilke nummer som er blokkert, og fjern eventuelt blokkeringen. Da skal de kunne ringe deg som normalt.
  2. Om nummeret ikke er blokkert er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon. Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.
  3. Om det fungerte å ringe nummeret ditt i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
    Vi anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.
    1. Her har du en steg for steg veiledning for å nullstille nettverksinnstillingene på iPhone:

      1. Gå inn på "Innstillinger"
      2. Velg "Mobilnett" og deretter "Mobildatanettverk"
      3. Bla ned og trykk på "Nullstill innstillinger"
      4. Skru telefonen helt av og på

    2. Nullstilling av nettverksinnstillinger på Android vil være ulikt fra telefon til telefon, men denne fremgangsmåten vil ofte fungere:
      1. Gå til Innstillinger
      2. Tilkoblinger/Mer
      3. Mobilnett
      4. Tilgangspunktnavn
      5. Menyknappen
      6. Tilbakestill til standard

  4. Hvis det ikke fungerte å ringe til nummeret ditt når SIM-kortet var i en annen telefon heller bør du kontakte kundeservice for å få hjelp til å finne ut hva som er roten til problemet.
Jeg mottar ikke samtaler i det hele tatt

Hvis du har problemer med å motta samtaler kan dette skyldes flere ting. Start med å skru telefonen din helt av og på for å se om det løser problemet.

  1. Om det ikke fungerte å skru telefonen av og på, er det lurt å prøve å putte SIM-kortet inn i en annen telefon. Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.
    Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.
  2. Om SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres. Vi anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.
  3. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.
Mobildata fungerer ikke

Hvis du har problemer med internett er det flere ting vi kan sjekke for å prøve å løse problemet. 

  1. Start med å sjekke om mobildata er skrudd på på telefonen din, dette gjør du via innstillinger på telefonen. Du bør også sjekke om du er tom for mobildata i abonnementet ditt denne måneden, du kan se hvor mye mobildata du har igjen på Min side og i appen vår.

  2. Om mobildata er skrudd på og du har mer data igjen i abonnementet bør du skru telefonen av og på. Husk å skru telefonen helt av, det holder ikke å bare låse telefonen.

  3. Om det ikke fungerte å skru telefonen helt av og på er det lurt å prøve SIM-kortet i en annen telefon.
    Hvis SIM-kortet fungerer i en annen telefon tyder det på et problem med innstillingene på telefonen din.
    Fungerer det ikke i den andre telefonen er det derimot SIM-kortet eller dekningen som er problemet.

  4. Om SIM-kortet fungerer i en annen telefon er det nok innstillingene på telefonen din som må oppdateres.
    Vi anbefaler å nullstille nettverksinnstillingene på telefonen din, dette løser ofte problemet.

  5. Om SIM-kortet ikke fungerer i en annen telefon er det nok et problem med SIM-kortet eller abonnementet, så anbefaler vi at du tar kontakt med kundeservice for å få mer hjelp.

Tilleggstjenester og sperrer

Har dere Trumf-bonus på mobilabonnement?

Nei, vi har ikke Trumfbonus eller sparing av Trumf-poeng på våre mobilabonnement, men du kan spare 1% Trumf for det du betaler for strøm til Fjordkraft. Du kan lese mer om dette her:

www.fjordkraft.no/strom/stromavtale/trumf

Har dere vervekampanjer hvor jeg kan verve andre og få bonus?

Så kjekt at du vil verve andre over til Fjordkraft Mobil!
Vi tilbyr ingen vervebonus per dags dato, men setter alltid pris på at kundene våre vil verve venner og bekjente til å bli kunder hos oss

Hva er ID-sikring?

ID-sikring er en tilleggstjenesten som gir deg profesjonell hjelp om du opplever identitetstyveri eller misbruk av personlig informasjon og bilder på nett. Når uhellet er ute kan du enkelt få kontakt med eksperter som ivaretar din trygghet!

Hjelp ved ID-tyveri

Et identitetstyveri er når en person bruker din ID til f.eks. 

  • Å kjøpe varer og tjenester i ditt navn og lar deg stå igjen med regningen
  • Åpne bankkonti, søke om kredittkort eller lån i ditt navn
  • Registrere telefonabonnement i ditt navn

Med ID-Sikring kan vi bidra til å forebygge og oppdage identitetstyveri, samt begrense eventuelle økonomiske tap som følge av identitetstyveri. Du får tilgang til rådgiving fra spesialiserte saksbehandlere, og vi hjelper deg med å begrense skadeomfanget. Tjenesten kan derimot ikke garantere at identitetstyveri ikke inntreffer.

Hjelp ved misbruk på nett og i sosiale medier

Med ID-Sikring kan vi hjelpe deg med å fjerne personlig, uønsket og krenkende innhold fra internett som er publisert uten ditt samtykke. Dette gjelder spesifikt:

  • Uønskede og /eller krenkende bilder og videoer
  • Krenkende kommentarer og trusler
  • Mobbing og annet sjikanerende materiale
  • Falske profiler på sosiale medier
  • Hackede bruker- og e-mailkonti
  • Avindeksering av søkeresultat og informasjon på internett 

Vi kan ikke garantere at denne typen hendelser ikke vil inntreffe, men om det skulle skje med deg kan du være sikker på at du med ID-sikring får konfidensiell eksperthjelp, 24 timer i døgnet.

Jeg vil avslutte ID-sikring

ID-sikring kan avsluttes når som helst på Min side, eller ved å kontakte kundeservice.

Hvem kontakter jeg dersom jeg trenger å benytte meg av ID-sikring?

Du kan kontakte oss på telefon 67 55 55 78 eller sende oss en e-post på fjordkraft@idsikring.no for å få hjelp til å benytte deg av ID-sikring.

Disse henvendelsene går ikke til vår normale kundeservice, men rett til et team som utelukkende jobber med denne tjenesten.

Hvilke tilleggstjenester har dere?

Vi har et lite utvalg av tilleggstjenester, som er valgfrie tjenester man kan ha i tillegg til abonnementet sitt. 

  • ID-sikring, et sikkerhetsprodukt som sikrer deg profesjonell hjelp om du opplever identitetstyveri eller misbruk av personlig informasjon og bilder på nett.
  • Storytel - Vi har et eget mobilabonnement med 15 GB som inkluderer Storytel Basic.  Med Storytel Basic får du 20 timer lyttetid hver måned. Gjelder kun 1 konto.
    Storytel er en digital abonnementstjeneste som strømmer lydbøker til din mobiltelefon eller ditt nettbrett. Du kan også lese e-bøker og bytte mellom å lytte og lese.
    Det finnes over 500.000 lyd- og e-bøker på norsk, svensk og engelsk i Storytel.
  • Data-SIM - Dette er et ekstra SIM-kort du kan ha i tillegg på abonnementet ditt, som kun brukes til datatrafikk. Det betyr at det ikke kan brukes til å ringe eller sende SMS.
    Data-SIM er ideelt for bruk i nettbrett, bærbare datamaskiner, trådløse rutere, eller andre enheter som kun trenger internettforbindelse.
  • Tvilling-SIM - Dette er et ekstra SIM-kort som fungerer som en kopi av ditt hoved-SIM. Tvilling-SIM kan brukes til både å ringe, sende SMS og for datatrafikk. Tvilling-SIM er nyttig hvis du har flere enheter, som for eksempel en ekstra mobiltelefon eller en smartklokke, og ønsker å bruke samme telefonnummer på begge.
Hvordan aktiverer jeg samtale venter?

Samtale venter er standard på alle abonnement, som du også kan aktivere inne på telefonen din. Du kan også bruke tasteknappene med denne fremgangsmåten:

  • For å aktivere, tast: *43# og trykk ringeknappen
  • For å deaktivere, tast: #43# og trykk ringeknappen
  • Hvis du vil sjekke om tjenesten er aktiv eller ikke, tast *#43# og trykk på ringeknappen

 
Med samtale venter kan du besvare en ny samtale mens du allerede er i en annen samtale. Du kan ta imot den nye samtalen, veksle mellom samtalene, eller la den nye gå til din telefonsvareren din. Tjenesten kan slås av og på etter ønske, og er helt kostnadsfri.

Hvordan aktiverer jeg Storytel?

Etter du har bestilt et abonnement med Storytel inkludert vil du få tilsendt en e-post til din registrerte e-postadresse. Via denne lenken kan du aktivere Storytel-kontoen din, enten ved å opprette en helt ny konto, eller ved å aktivere en eksisterende konto. Du kan ikke knytte Storytel-abonnementet ditt fra Fjordkraft Mobil med en en konto som allerede har et aktivt abonnement fra Storytel.

Om du ikke har mottatt registreringseposten kan du ta kontakt med Kundeservice, slik at de kan sende den til deg manuelt. 

Hvordan bruker jeg mobilsvar?

For å lytte til talemeldingene dine kan du ringe til mobilsvar på +47 921 00 000

Første gang du ringer får du disse valgene:

  • Tast 1 for å lytte til melding
  • Tast 2 for å lese inn stemmesignatur
  • Tast 3 for å lese inn velkomstmelding
Hvordan reserverer jeg meg mot telefonsalg?

Du kan reservere deg mot telefonsalg ved å registrere deg i Reservasjonsregisteret til Brønnøysundregistrene. Dette kan gjøres på nettsidene til Brønnøysundregistrene: 

https://www.brreg.no/om-oss/registrene-vare/om-reservasjonsregisteret/reservasjon-mot-telefonsalg-og-adressert-reklame/

Alle som sender ut reklame rettet mot privatpersoner som kunder, plikter å oppdatere ringelistene sine mot Reservasjonsregisteret minst 1 gang i måneden. Det betyr at du kan oppleve å bli ringt flere ganger den måneden du reserverer deg, men du kan bli slettet fra slike lister hvis du tar kontakt med hvert enkelt selskap for å få ditt navn og din adresse strøket.

Om du reserverer deg mot telefonsalg hos Brønnøysundregistrene vil ikke Fjordkraft, TrøndelagKraft eller Fjordkraft Mobil ringe deg for telefonsalg. Du kan derimot oppleve å bli kontaktet av oss dersom du allerede er kunde.

Hvordan skjuler jeg nummeret mitt fra nummeropplysningen som 1881 og Gule Sider?

Om du ikke ønsker at nummeret ditt er synlig i nummeropplysningen kan du reservere deg mot dette. 

  1. Logg inn på Min side
  2. Velg "Tjenester og Sperringer"
  3. Bla i listen til du finner “Sperre og reservasjon” og her velger du "Ikke i opplysningen"

Nå vil ikke telefonnummeret ditt være tilgjengelig i opplysnings- og telefonkatalog tjenester.
 
Hvis du senere ønsker at nummeret allikevel skal være synlig i nummeropplysningen kan du avbestille "Ikke i opplysningen" på Min side, så blir nummeret ditt søkbart i nummeropplysningen i løpet av kort tid.

Hvordan skjuler jeg nummeret mitt når jeg ringer til andre?

"Skjult nummer" betyr at nummeret ditt ikke vil vises på telefonen til den du ringer til. For å aktivere skjult nummer kan du:

  1. Logge inn på Min side
  2. Velge "Tjenester og Sperringer"
  3. Bla i listen til du finner “Sperre og reservasjon” og her velger du "Skjult nummer"

Hvordan skrur jeg av at nummeret mitt er skjult når jeg ringer andre?

Om du ikke ønsker at nummeret ditt er skjult når du ringer andre kan du skru dette av på Min side.

Skjult nummer kan også skrus på via innstillingene på de fleste telefoner, så om du har avbestilt på Min side, men det fortsatt er skjult, bør du sjekke telefonens innstillinger.

Hvordan slår jeg på Wi-Fi Tale?

Med Wi-fi Tale kan du ringe og sende meldinger selv om du ikke har mobildekning – uten at det koster noe ekstra. Du kan også få bedre dekning innendørs. 

Wifi Tale er inkludert i alle våre abonnement.


Slik slår du på Wi-Fi Tale på iPhone

  1. Åpne Innstillinger-appen
  2. Velg Telefon (med den grønne ringeknappen)
  3. Velg Wi-Fi-anrop
  4. Aktiver Wi-Fi-anrop på iPhone, ved å trykke på den vesle brytere

 
Slik slår du på WiFi Tale på Samsung og andre Android-telefoner

  1. Åpne Innstillinger
  2. Velg Wi-Fi anrop
  3. Trykk på bryteren for å slå på funksjonen
Jeg vil avslutte mobilsvar, eller bestille mobilsvar

Mobilsvar er som standard skrudd på alle abonnement hos oss. Det betyr at når du bestiller et nytt abonnement, er tjenesten allerede skrudd på. Om du har skrudd mobilsvar av kan du skru det på igjen på Min side.

Hvis du vil skru mobilsvar av, gjør du dette også via Min side.
Dette vil ikke fungere hvis du har tjenesten Tvilling-SIM, den må nemlig ha mobilsvar for å virke som den skal.

Jeg vil ha hemmelig nummer

Med hemmelig nummer kan ingen uvedkommende se eller finne telefonnummeret ditt.

Nummeret vil ikke være oppført i noen nummeropplysningstjenester, og vil ikke vises når man  ringer til andre. Det er viktig å merke at dette ikke gjelder:

  • Samtaler til nødetater
  • Når du sender SMS eller MMS

Hemmelig nummer kan bestilles på Min side, og koster 199,- kroner å etablere.

Jeg vil ha internett på hytten, tilbyr dere mobilt bredbånd?

Vi tilbyr ikke mobilt bredbånd slik som enkelte andre mobiloperatører, men om du har en trådløs ruter som har støtte for Data-SIM kan du i praksis få dette fra oss også!

Ved å bestille Data-SIM tilknyttet mobilabonnementet får du et ekstra SIM-kort som deler av datakvoten til abonnementet ditt. Om du får eksempel har Fri Data Rask kombinert med et Data-SIM kan du putte Data-SIM i ruteren, og dele av datakvoten din med andre.

Dette er et godt alternativ på hytten for eksempel. Hastigheten på abonnementet reduseres etter man har brukt 100 GB i måneden, men dette kan skrus opp igjen til opprinnelig hastighet ved å kjøpe Data Reload. Eventuelt kan man fortsette å streame med redusert hastighet, 3 Mbit/s, som holder til enkel videostrømming på 1 enhet.

Når er kundeservice åpent?

Kundeservice er åpen fra 09:00 til 16:00 alle hverdager. Kundeservice er stengt alle helger og helligdager, blant annet i julen og påsken.

WEB02