De beste triksene for å unngå flatt batteri
Mobilen er et av de viktigste verktøyene i hverdagen vår, derfor er det veldig upraktisk å gå tom for strøm. En ting er å ikke kunne ringe, men når månedskortet på bussen og betalingsløsninger forsvinner samtidig, blir det verre. Her gir vi deg de beste triksene for å unngå flatt mobilbatteri.
Det er ofte de yngste mobilbrukerne som oftest havner i batteritrøbbel. Vi vil ikke at du skal miste kontakten med omverdenen, så her er noen tips for at batteriet skal lyse grønt litt lenger.
Lad mobilbatteriet når du kan
En gammel myte er at det er lurt å la batteriet lade seg helt ut før du lader opp igjen. Dette er både upraktisk og usant, og du kan faktisk skade batteriets levetid ved å la batteriet død helt ut. Nyere smarttelefoner er utstyrt med litiumbatterier og det er bra for både deg og litiumbatteriet å ha mye strøm. Lad derfor når du kan, og bruk original lader rett i stikkontakten for raskere lading.
Begrens bruken av hurtiglader
Flere smarttelefoner har fått egne hurtigladere som fullader telefonen på rekordtid. Det kan være praktisk når du har det travelt. Men der er ikke bra for batteriets levetid kun å bruke hurtiglader. Husk derfor å lade batteriet med en vanlig lader innimellom.
Trenger du en ny lader, en powerbank eller kanskje en ny mobiltelefon? Du finner alt dette på Fjordkraft Markedsplass.
Kjenn ditt eget batteriforbruk
De fleste apper trekker lite strøm når de ikke brukes, og noen ganger kan du faktisk bruke mer strøm på å lukke appen enn å la den ligge i dvale. Men noen apper kjører i bakgrunnen og bruker mye batteri selv om de ikke er åpne. Dette kalles bakgrunnsaktivitet. Sjekk hvilke apper som trekker mye strøm ved å gå inn på ”Innstillinger” og deretter ”Batteri”.
Skru av mobilfunksjoner du ikke trenger
En mobil har mange nyttige funksjoner, men ingen av dem fungerer når batteriet er flatt. Derfor kan det være lurt å droppe noen av dem i bytte mot et par ekstra timer med batteri. Du kan for eksempel dempe lysstyrken på skjermen og skru av WiFi, Bluetooth og GPS.
Tilkoblingen til mobilnettet er noe av det som trekker mest strøm. Er det virkelig kritisk bør du derfor sette telefonen i flymodus. Aktiverer du WiFi kan du fortsatt motta epost, meldinger og samtaler gjennom det trådløse nettverket.
Skru på strømsparingsmodus
De fleste smarttelefoner har også egen strømsparingsmodus. De justerer ned mange av funksjonene som trekker unødvendig mye strøm. Strømsparingsfunksjonen slår seg som regel på automatisk når nivået på batteriet synker.
Bruk en nødlader
Og til slutt: Hvis uhellet er ute er det innmari greit å ha en nødlader klar i lommen.
Hvilket abonnement trenger du? Prøv vår mobildata kalkulator